Ramazuri

2021.06.04. 20:03

Tánccirkuszi produkciót mutat be a Duda Éva Társulat és a Nemzeti Táncszínház

Ramazuri címmel látványos, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánccirkuszi produkciót mutat be szombaton a Nemzeti Táncszínház és a Duda Éva Társulat.

A Magyar Táncművészeti Egyetem és a Duda Éva Társulat Dobbantó című közös estjének próbája a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2018. május 31-én este. A bemutatót június 1-jén este tartják.

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Nemzeti Táncszínházban látható előadásban a társulat új eszközök bevonásával és új kifejezési módok elsajátításával ötvözi az egyes művészeti ágak elemeit

– olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A darab a társulat 2013-ban bemutatott Virtus című előadásának folytatása – amely szintén több művészeti ág együttműködésével jött létre: kortárs tánc, cirkusz és élőzene együtteséből.

A társulat most is a kortárstánc mellett az újcirkusz világán keresztül szeretné megszólítani a közönséget.

A produkció lényege az ellentétes esztétikai minőségek, össze nem illő elemek együttes jelenléte: a szándékos képzavar – írják az előadásról, amelynek ritmusát a lassú és a dinamikus részek váltakozása adja: a meditatív gondolatok és a konkrét cselekvések ellenpontja.

Mint írják,

az előadás egyik fő eleme a látvány, amelyben speciális eszközök és térelemek adnak lehetőséget a meghökkentő mozdulatok és a különleges formavilág kibontakozásának.

A produkciót végigkíséri a kerek elemek szimbolikája. A kör archetípusa az élet körforgására utal, üzenete, hogy derűvel térjünk vissza a mindennapokba – írják.

A táncosokat cirkuszi trénerek készítették fel az újcirkuszi világból ismert elemek elsajátítására, mozgásszínházi eszköztáruk bővítésére.

Az előadás másik kulcseleme a zene – ahol az elektromos hegedű mellett a beatbox elemek jelennek meg hangsúlyosan. A zene nem kísérője, hanem szerves része a produkciónak, a zeneműveket Farkas Izsák és Szarvas Dávid jegyzi. A produkció rendező-koreográfusa Duda Éva.

Borítókép: a Magyar Táncművészeti Egyetem és a Duda Éva Társulat Dobbantó című közös estjének próbája a Trafó Kortárs Művészetek Házában 2018. május 31-én este

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában