Hőskoncertek

2021.06.15. 11:28

Nyáresti koncertekkel várja a közönséget a Concerto Budapest

Júniusban és júliusban három alkalommal várja közönségét Mozart és Beethoven műveivel a Concerto Budapest a MOM Kulturális Központban.

Sárospatak, 2018. augusztus 24. Csuprik Etelka zongoramûvész és a Concerto Budapest szimfonikus zenekar koncertje a visegrádi négyek (V4) zongorafesztiváljának nyitóhangversenyén a Sárospataki Rákóczi-várban 2018. augusztus 24-én. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A nyáresti koncertek ezúttal különleges tematikában, a Hőskoncertek égisze alatt valósulnak meg.

Keller András és a Concerto Budapest így kíván köszönetet mondani mindazoknak a hétköznapi hősöknek, akik emberfeletti teljesítményükkel segítették életünket az elmúlt időszakban. Ezért a koncerteket mindenekelőtt az egészségügyben dolgozóknak ajánlják, akiket szeretettel várnak a közönség soraiban is.

A sorozat első, csütörtöki koncertjének főszereplője Mozart.

A klasszikus nyitány-versenymű-szimfónia szerkezetű műsor a zeneszerző legnépszerűbb műveiből áll össze. A Figaro házassága című opera nyitánya mellett elhangzik az A-dúr klarinétverseny és a Prágai szimfónia, klarinéton közreműködik Darko Brlek, vezényel Vashegyi György.

Június 25-én ismét egy Mozart-nyitánnyal indul az este. A Cosí fan tutte mellett Mozart Sinfonia concertantéja és Beethoven II. szimfóniája szólal meg Keller András vezényletével.

A sorozatot záró harmadik esten, július 7-én két Mozart- és egy Beethoven mű – ismét egy nyitány, egy versenymű és egy szimfónia hangzik majd el. Mozart egy kevéssé ismert operája, A színigazgató nyitány csendül fel elsőként, utána az A-dúr zongoraversenyt (K.414) hallhatják Várjon Dénessel, az estet Beethoven VIII. szimfóniája zárja.

Borítókép: A Concerto Budapest szimfonikus zenekar koncertje Sárospatakon 2018-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában