remény

2021.02.23. 13:02

A 100 Tagú Cigányzenekar a XXII. kerületben kaphat új próbahelyet

Befogadná a 100 Tagú Cigányzenekart Budapest XXII. kerülete, a felajánlott próbahelyet kedden tekinti meg az együttes – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

Budapest, 2020. február 9. Lendvai Csócsi József fõprímás (k) a 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertje elõtt a Papp László Budapest Sportarénában 2020. február 9-én. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke elmondta:

a sajtóból értesültek arról, hogy február 25-ig, azaz csütörtökig el kell hagyniuk azt a VII. kerületi Wesselényi utcai épületet, ahol eddig próbáikat tartották.

Kiemelte: Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP), Budafok-Tétény polgármestere felajánlotta, hogy a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban állandó próbahelyet biztosítanak számukra, a helyszínt kedden tekintik meg.

Karsay Ferenc a műsorban közölte: amennyiben a zenekarnak alkalmas a próbahely, állandó megoldás lehet, ha nem alkalmas, ideiglenesen akkor is segítség lehet. Hangsúlyozta, hogy a 100 Tagú Cigányzenekar, amely az egyetemes magyar kultúra része, fontos kulturális missziót végez a hagyományos cigányzene fenntartásában, oktatásában.

Borítókép: Lendvai Csócsi József főprímás (k) a 100 Tagú Cigányzenekar 35 éves jubileumi koncertje előtt a Papp László Budapest Sportarénában 2020. február 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában