örök dalok

2021.01.23. 11:00

Horváth Attila dalszövegíróval folytatódnak a Lemezjátszó Classic-estek

A víruskorlátozások miatt továbbra is az interneten, az eddigi formátum megváltoztatásával jelentkezik a nagy sikerű Lemezjátszó Classic programsorozat. A következő alkalommal, január 25-én minden idők egyik legjobb magyar dalszövegírója, Horváth Attila mesél a pályafutásáról, illetve Charlie 1997-es, Annyi minden történt című nagylemeze dalairól, melyek szövegeit szintén ő írta.

Januárban a B32 Galéria és Kultúrtér YouTube-csatornáján folytatódik a Lemezjátszó Classic programsorozat. A közvetítés során Charlie 1997-es nagylemeze, az Annyi minden történt című album kerül terítékre. Az est vendége a dalok Artisjus-életműdíjas szövegírója, Horváth Attila lesz.

Horváth Attila a magyar könnyűzenei élet egyik legjobb, legelismertebb dalszövegírója.

Felsorolni is nehéz lenne annak a több száz slágernek a címét, amelyek a nevéhez kötődnek, de ízelítőképpen álljon itt néhány: egyebek mellett Horváth Attila írta a Piramis Ha volna két életem, az Ajándék és a Kóbor angyal, a Korál Kölykök a hátsó udvarból, Kern András Lövölde tér, Charlie Jég dupla whiskey-vel, Nézz az ég felé, Az légy, aki vagy és Mindenki valakié, Cserháti Zsuzsa Akad, amit nem gyógyít meg az idő sem és Mennyit ér egy nő, illetve Tóth Vera Nem baj, ha semmi nem jön könnyen című slágereinek örök érvényű dalszövegeit.

Horváth Attila munkásságát 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével, 2012-ben Artisjus-életműdíjjal, 2017-ben pedig Fonogram-életműdíjjal ismerték el.

A Lemezjátszó Classic-esten a kezdetekről, sikeres pályafutásáról és a nagy slágerek születéséről is beszélget Horváth Gergellyel, a Klasszik Rádió műsorvezetőjével. A korábbi Classic-estek koncepciója némileg változott: több lesz a beszélgetés az alkotóval, és csak pár dal hangzik el a lemezről. Az adások idővel felkerülnek az ismert podcast-csatornákra is.

A Lemezjátszó Classic programsorozat februárban két újabb klasszikus nagylemez meghallgatásával és egy hozzá kapcsolódó vendéggel folytatódik. Február elsején Gryllus Dániel a Kaláka első albumáról értekezik. Február 8-án az Első Emelet Kis generáció című albumának születéséről és a korszakról a zenekar énekesével, Kikivel beszélget majd Horváth Gergely műsorvezető.

Az estet a Lemezjátszó Classic programsorozat részeként szervezik meg a Hangfoglaló Program támogatásával, a Fülesbagoly Alapítvány partnerségében.

Facebook-esemény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában