Missa Missio

2020.09.16. 13:56

Nagyszabású szakrális művet komponált Szarka Tamás

Most egy misét írt a Kossuth-díjas zenész és zeneszerző, amellyel a magyar családok értékrendjét szeretné erősíteni.

Budapest, 2019. március 24. Szarka Tamás a Ghymes együttes koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. március 24-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné erősíteni a magyar emberek, családok értékrendjét, a mise megírásával és bemutatásával hozzájárulni a katolikus kultúra népszerűsítéséhez – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A grandiózus szakrális művet Szarka Tamás és zenekara előadásában hallgathatja majd meg élőben a nagyközönség több helyszínen az országban.

A budapesti ősbemutatóra 2020. október 17-én kerül sor a Szent István-bazilikában. Az esemény este 6 órakor szentmisével kezdődik. A koncert vendége lesz Miklósa Erika operaénekes és a Magyar Állami Operaház kórusa.

Ezt megelőzően október 11-én 11 órakor Mezőörsön és 19 órai kezdettel Mosonmagyaróváron csendül fel a Missa Missio című darab.

Itt hallgathat bele a darabba:

Az előadások a mindenkori aktuális járványügyi előírások betartása mellett díjmentesen, de regisztrációhoz kötve lesznek látogathatók. Részletes információt ezzel kapcsolatban majd Szarka Tamás közösségi oldalain találhatnak az érdeklődők.

„Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy erre a tényre is felhívjuk az emberek figyelmét, így hiánypótló szerepe is van”

- olvasható a szerzői közleményben.

A darab megírását és bemutatását az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Borítókép: Szarka Tamás a Ghymes együttes koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. március 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában