Járvány

2020.08.18. 16:24

Nem rendezik meg a pécsi Szamárfül fesztivált

A szervezők a fertőzésveszély miatt, a családok biztonságát előtérbe helyezve döntöttek.

Elmarad a hagyományos pécsi családi rendezvény, a Szamárfül fesztivál, amelynek augusztus utolsó három napján a Zsolnay Kulturális Negyed adott volna otthont – közölte a szervező Zsolnay Örökségkzelő NKft.

A fesztivált az elmúlt nyolc évben megszakítások nélkül, nagy érdeklődés mellett tartották meg minden augusztus végén a baranyai megyeszékhelyen, a Zsolnay Kulturális Negyed területén.

A társaság – mint azt közleményükben írták – idén a fertőzésveszély miatt a családok biztonságát helyezte előtérbe, ezért nem tartja meg a rendezvényt.

Felidézték: az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján évről évre 10-15 ezren vettek részt a pécsi kulturális negyedben, s az idei lett volna a kilencedik Szamárfül fesztivál, amely az „iskolakezdés előtt még egy hatalmas kalandot” tartogatott volna a gyerekek számára gyerekbirodalommá és játszóházzá változtatva a Zsolnay-negyedet.

A szervezők bíznak benne, hogy 2021-ben nem lesz akadálya a fesztivál megtartásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában