illusztráció

2020.08.08. 10:51

Bélyegen köszön vissza az Omega gyöngyhajú lánya

Magyar rockklasszikusokról indított bélyegsorozatot a Magyar Posta.

Budapest, 2020. augusztus 5. Az Omega együttes tagjai, Kóbor János énekes (b) és Debreczeni Ferenc dobos mutatja a Magyar Posta Magyar rockklasszikusok címû bélyeg témasorozatának elsõ darabját a budapesti 62-es postahivatal elõtt a Nyugati téren 2020. augusztus 5-én. A bélyeggel a zenekar idén évfordulós Gyöngyhajú lány címû dalát ünneplik. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI / Mohai Balázs

Fotó: Mohai Balázs

Az első bélyegen és a hozzá tartozó borítékon az Omega együttes slágere után a Gyöngyhajú lány illusztrációja látható. A sorozat első darabját szerdán mutatták be Budapesten.

Az Omega együttes tagjai, Kóbor János énekes (b) és Debreczeni Ferenc dobos mutatja a Magyar Posta Magyar rockklasszikusok címû bélyeg témasorozatának első darabját a budapesti 62-es postahivatal előtt a Nyugati téren 2020. augusztus 5-én
Fotó: MTI / Mohai Balázs

A Magyar Posta idén indított új témasorozatot magyar rockklasszikusok címmel, elsőként az Omega rockegyüttest mutatják be. A fekete sorszámú, perforált bélyegblokk 50 ezer, a piros sorszámú vágott változat 4 ezer példányban készült Pállay-Kovács Szilvia illusztrációinak felhasználásával, Elekes Attila André grafikusművész tervei szerint.

Az új bélyeg szerdán került forgalomba. A sajtótájékoztatón részt vett Kóbor János, az Omega együttes frontembere is.

Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara; annak idején első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban.

Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, ebből csak az 1977-ben megjelent Time Robber című angol nyelvű lemez 1,5 millió példányban fogyott.

Az együtteshez olyan slágerek fűződnek a Gyöngyhajú lány mellett, mint a Petróleumlámpa, a Tízezer lépés, az Ezüst eső, az Időrabló, a Léna, az Égi vándor vagy A holló.

A zenekar felállása 1971 óta állandó, az alapítók közül Kóbor János (ének) és Benkő László (billentyűs hangszerek, zenekarvezető) tagja a mai együttesnek. 1987-ben Liszt Ferenc-díjjal ismerték el munkásságukat, a zenekar 2013-ban Kossuth-díjat kapott.

Borítókép: az Omega együttes tagjai, Kóbor János énekes (b) és Debreczeni Ferenc dobos mutatja a Magyar Posta Magyar rockklasszikusok című bélyeg témasorozatának első darabját a budapesti 62-es postahivatal előtt a Nyugati téren 2020. augusztus 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában