M2 Petőfi TV

2020.03.27. 14:50

Virtuális néptánc indul kezdőknek a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel

Semmilyen előképzettségre nincs szükség ahhoz, hogy mindenki táncra perdüljön.

Budapest, 2019. szeptember 23. Jelenet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Betyárvilág címû táncelõadásának próbáján a Müpában 2019. szeptember 23-án. A darab rendezõ-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán, a bemutató szeptember 24-én lesz. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

TáncHÁZI néven virtuális néptáncóra-sorozatot indított a Zsuráfszky Zoltán vezette Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az M2 Petőfi TV – közölte csütörtökön az MTVA Sajtó Osztálya.

A táncegyüttes a profiknak szóló Legényesezz otthon! kihívás sikere után most azokat szólítja meg az M2 Petőfi TV-vel közösen, akik szeretik a néptáncot, de eddig nem volt alkalmuk kipróbálni .

Mint a szervezők hangsúlyozzák, semmilyen előképzettségre nincs szükség ahhoz, hogy mindenki táncra perdüljön és megtegye az első tánclépéseit a Magyar Nemzeti Táncegyüttes segítségével.

„A néptánc felvidít, közösséget teremt, űzhetik kicsik és nagyok, vékonyak és kevésbé vékonyak, ügyesek és leendő ügyesek, vagyis a néptánc mindenkié” – idézi a közlemény Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfust, a Fölszállott a páva zsűritagját, a projekt egyik elindítóját.

A TáncHÁZI projekt végére, akik jól figyelnek, otthonukban megtanulhatják táncos anyanyelvünk alapjait. Ehhez nem kell mást tenni, mint követni a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az M2 Petőfi TV Facebook oldalát, ahol minden szerdán és szombaton jönnek az új TáncHÁZI videók – áll a közleményben.

Az igazán bátrak a megtanult figurákról készült videókat #TáncHÁZI #mnte #petofilive hastagekkel fel is tölthetik.

Az első leckét Sánta Gergő és Sánta-Bíró Anna, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes szólistái tanítják, a szerdán megjelent másodikat pedig Juhász Bence Zsombor és Paput Júlia, az együttes táncosai.

Borítókép: illusztráció / Jelenet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Betyárvilág című táncelőadásának próbáján a Müpában 2019. szeptember 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában