történelmi táncdráma

2020.03.02. 10:07

Az örmény holokausztról szóló előadást mutat be a Nemzeti Színház

Az örmény genocídiumról szóló táncszínházi előadást mutatnak be március 27-én a Nemzeti Színházban a Jelen/Lét nemzetiségi fesztiválon – közölte az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház.

A fesztivál keretén belül tartják az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház „1 745 390 – Genocídium, az örmény holokauszt” című tánc- és mozgásszínházi előadásának ősbemutatóját.

Az előadás az örmény népirtás okát és valóságát mutatja be a magyarországi közönség számára. „Kiszolgáltatottság, félelem, emberi sorsok, végtelen... Élet, halál, születés, érkezés, távozás. Mindannyiunk állomásai. Közben mi történik? Ki mondja meg miért történik? Van-e igazság? Elfogadás? Sors, ami eleve elrendeltetett? Vagy lehet-e, tudunk-e tenni ellene?” – az előadás során ezekre a kérdésekre keresik a választ a test eszközrendszerén keresztül az alkotók.

Az idei Jelen/Lét fesztivált, a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléjét március 23. és 29. között tartják meg a Nemzeti Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában