holdújév est

2020.01.24. 17:50

Tadashi Endo butoh táncos a Nemzeti Táncszínházban lép fel

A HA DO – hullámmozgás című előadást Brazília és Németország után Magyarországon mutatja be a Bozsik Yvette Társulat előadásában.

Tadashi Endo butoh táncművész lép fel a Holdújév estéjén, szombaton Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban a Bozsik Yvette Társulattal.

A HA DO – hullámmozgás című előadást, amely a modern kori háborúk szenvedőinek és halottainak állít emléket, Tadashi Endo a Bozsik Yvette Társulatnak készítette az új Nemzeti Táncszínház színpadára – közölték a szervezők.

A közlemény szerint a németországi Göttingenben élő és dolgozó Tadashi Endo az egyik legnagyobb ma élő butoh táncos és koreográfus, aki 25 éve vezeti a göttingeni MAMU butoh központot és járja a világot táncosként, koreográfusként és tanítóként.

A HA DO – hullámmozgás című előadást Tadashi Endo – Daniel Maia zenéjével – Brazília és Németország után Magyarországon mutatja be a Bozsik Yvette Társulat előadásában.

A közös bemutató egy 3 éves együttműködés végeredménye a hetvenhárom éves nagymester, Tadashi Endo és a Bozsik Yvette Társulat között, amelyet több intenzív butoh workshop előzött meg Budapesten.

A produkció létrejöttét az NKA Táncművészet Kollégiuma, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Táncszínház támogatta.

Borítókép: youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában