Képzőművészet

2019.11.04. 13:02

Decemberig látogatható a pécsi Munkácsy-kiállítás

Eddig több mint 21 ezer látogató volt kíváncsi a kiállításra.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A korábban tervezettnél három héttel tovább, december 1-jéig látogatható a Munkácsy Mihály műveiből májusban nyílt kiállítás a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában

tájékoztattak az alkotásoknak otthont adó helyszín üzemeltetői hétfőn.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye szerint a Pákh Imre magyar-amerikai műgyűjtő kollekciójába tartozó, legnagyobb és legátfogóbb magánkézben lévő Munkácsy-gyűjtemény a nagy érdeklődésre való tekintettel látható a korábban tervezettnél hosszabb ideig a baranyai megyeszékhelyen.

A kommünikében emlékeztetnek arra, hogy a kiállításon Munkácsy festményei, több rajza, tanulmánya, vázlatai és az életét dokumentáló fotóanyag is látható, összesen 60 mű és csaknem 20 fotó. Szerepel köztük az Ásító inas (1896), amely a legismertebb magyar festmények egyike. Szeptember óta pedig két új festménnyel is bővült a tárlat, ezek közül az egyik korábban sehol nem volt látható a nagyközönség számára.

Eddig több mint 21 ezer látogató volt kíváncsi a kiállításra

jelezték.

A kiállításról bővebb tájékoztatás olvasható a zsolnaynegyed.hu internetes oldalon.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában