Sikerthriller

2019.05.06. 14:45

Közönségdíjat nyert az X – a rendszerből törölve című film

Belgiumban a vasárnap véget ért bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján kapta az elismerést Ujj Mészáros Károly filmje.

Forrás: Pintér Leo

Az április 2. és 5. között Liége-ben megrendezett seregszemlén mintegy 60 krimi, thriller és bűnügyi film versenyzett – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn.

A különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag thriller nemzetközi premierje az A-kategóriás varsói fesztiválon volt októberben, majd elnyerte a braunschweigi nemzetközi filmfesztivál fődíját és a legjobb forgatókönyv díját a portugál Fantasporto Filmfesztiválon. Magyarországon tavaly mutatták be, mintegy 37 ezer néző látta.

A nagysikerű Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmjében

a főszerepet Balsai Móni játssza, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható.

Az X – A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írta, az operatőr Szecsanov Martin volt, producerei pedig Muhi András és Ferenczy Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában