Csecsemőhalál

2022.12.10. 12:21

Tragédia Veszprémben: meghalt egy két hónapos kisbaba

Rejtélyes körülmények között elhunyt egy csecsemő a veszprémi gyermekvédelmi központban szerdán.

Illusztráció: Shutterstock

A történtekről a hírzárlat miatt nem kívánt nyilatkozni a Szociális és Gyerekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei igazgatója.

A tragédia helyszínén Péterné Cernák Tímea, aki egy közeli intézményben dolgozik, azt mondta, hatalmas sietség és felfordulás volt délután fél kettő körül, amikor egymás után érkeztek a mentősök, a mentőautó, az esetkocsi, az újszülöttmentő, aztán a mentőhelikopter, amelynek leszállásához a rendőrség biztosította a helyszínt az intézmény előtti úton a Tüzér utcában. 

Azonnal visszafordították mindkét irányból a forgalmat, hogy a mentés minél zavartalanabb legyen.

Péterné Cernák Tímea mutatja, hol szállt le mentőhelikopter a veszprémi Tüzér utcában 
Fotós: Kovács Erika

"Borzalmas volt a várakozás, a mentősök különféle eszközöket, gépeket is hoztak, úgy siettek be az épületbe, aztán megtudtuk, több mint egy órán át küzdöttek a gyermek életéért. Amikor mondták, hogy meghalt a két hónapos kislány, mindenki sírt"– mondta a fiatal nő, akit a többiekkel együtt nagyon megrázott az eset. 

Neki is öt gyermeke van, így a fájdalmára nincsenek szavak.

Peidl József, egy másik dolgozó arról beszélt, hogy éppen a műhelyben tartózkodott, amikor meghallotta a mentőhelikoptert, aztán a szirénázó mentőautókat. Azonnal kisietett az udvarra, ahol a mentősöknek megmutatta, melyik épületbe menjenek. Másnap hallotta meg, hogy mekkora tragédia történt, ami őt is megrendítette, nagyon sajnálja a kisgyermeket.

Az Országos Mentőszolgálat a tragédia napján a Veol.hu-val közölte, a helyszínre riasztott mentőegységek egy újraélesztésben vettek részt, mely sajnos a hosszas kísérlet ellenére sikertelenül zárult.

 A Veol.hu megkereste a Budapesten lévő Szociális Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, akik közölték: a haláleset hatósági kivizsgálása folyamatban van, annak lezárásáig további információt nem tudnak adni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!