Krimi

2022.12.27. 06:26

Harmincszor szúrta meg terhes feleségét egy szegedi férfi: a nő és babája is meghalt

Húsz évet kapott első fokon, de könnyen lehet, hogy egész életében börtönben marad.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rainer Fuhrmann

A férfinél olyan tévképzet alakult ki, hogy felesége irányításával megfigyelik és lehallgatják őt. 2020. november 6-án reggel, miután a férfi felébredt szegedi otthonukban, megfogott egy konyhakést és

harmincszor nagyon erősen megszúrta a feleségét az egész testén, az asszony belehalt sérüléseibe, 28-32 hetes magzatát sem lehetett már megmenteni.

A bíróság első fokon emberölés miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélte a támadót, ami ellen az ügyészek fellebbeztek, mert megítélésük szerint ez nagyon enyhe, élete végéig be kellene zárni.

A védelem viszont úgy látja, túl sok a két évtized a várandós asszony és a magzat halááért. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészségen fenntartották az elsőfokon eljáró ügyészek fellebbezését, vagyis egyetértettek velük abban, hogy enyhe a büntetés. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni - írja az ügyészség.hu alapján az Origo.

Borítókép: illusztráció

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!