Érthetetlen...

2022.08.10. 13:28

Büntetőeljárás indult a Balatonba fulladt kétéves kislány anyja ellen

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 34 éves nő ellen.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a badacsonytördemici strandnál egy két és fél éves kislány a Balatonban besodródott a mélyebb vízbe gumimatraccal, majd arról leesett és elmerült a tóban. A gyors emberi összefogás és a szakszerű hatósági intézkedések megtétele ellenére a cseh állampolgárságú gyermeket a vízimentők csak szonárral tudták megtalálni a parttól mintegy kétszáz méterre - írja a Bors.

A helyszínre érkező orvosi segítség újraélesztési kísérlete nem járt eredménnyel, a kislány életét már nem tudták megmenteni.

 

A rendőrség közleményben azt írja, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyermek édesanyjával fürdőzött a Balatonban annak ellenére, hogy másodfokú viharjelzés volt érvényben, a szeles, viharos időjárás miatt.

A kislány vízbe fulladásának körülményeinek tisztázása érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt a 34 éves cseh állampolgárságú anya ellen

- közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!