Érthetetlen

2022.07.01. 21:42

Kiváló úszó volt: Rejtély, mi okozta Dániel halálát a Tisza-tónál

A fiatal rendőr barátaival ment be a tóra zárás után, azonban az egyik bójánál elmerült. Testét délután találták meg.

Csütörtökön késő délután a jó fizikai állapotban lévő fiatalember a tiszafüredi Holt-Tisza átúszására vállalkozott, ami alap esetben számára nem volt megerőltető feladat. Sikeresen elérte a túlpartot, majd visszafordult, és társai arra lettek figyelmesek, hogy valamivel féltáv után, a szabadstrand szélét jelző bóják környékén eltűnt a vízben - írja a szoljon.hu.

Azonban hiába indultak a keresésére, nem akadtak a nyomára.

A szoljon.hu értesülései szerint az eset valamivel este hét óra után történhetett, a mentők nyolc óra környékén érkeztek a helyszínre, addigra a tűzoltóság és a helyi önkéntes mentőcsoport nagy erőkkel megkezdte az eltűnt fiatalember felkutatását.

Megerősített információk szerint, az egyik szomszédos kikötőből kölcsönkért halradart is bevetették a kutatás során.

A keresés azonban péntek délig még nem vezetett eredményre.

A Bors úgy tudja, hogy a három fiatal már zárás után ment be a strandra, ekkor már nincs ott úszómester:

Ha jól tudjuk, azon a részen van úszómesteri szolgálat, de csak este hétig, ha utána megy be valaki, akkor már úszómester felügyelete nélkül teszi

– mesélte a Borsnak egy helyi lakos. 

A rendőr testét végül pénteken, délután találták meg, a rendőrség pedig szomorú közleményben búcsúzott kollégájától. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, úgy tudni ugyanis, hogy Dániel kiváló úszó volt, nem jelentett akadályt neki a víz, korábban, rendészeti szakiskolásként csapatban életmentési versenyt is nyertek társával.

 

Forrás: Újvári László / szoljon.hu

Így búcsúztak tőle

Kollégái a helyszínen vettek búcsút a fiatal rendőrtiszttől, erről pedig Facebook-oldalukon is megemlékeztek.

– Kupai Dániel Ferenc r. őrmester a BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányságán szolgált, kiváló szakmai munkája miatt nemrég kapta meg körzeti megbízotti kinevezését. Szerette a hivatását, előtte állt még az egész élet, és felfoghatatlan, hogy ilyen fiatalon búcsúznunk kellett Tőle. Több kollégánk, a BRFK kötelékébe tartozó rendőr is a tónál volt ma, ők egy sportrendezvényre érkeztek, és az elsők között értesültek Dani haláláról. A VI. kerületi rendőrök, akik nagyon szerették Danit, vissza is léptek a versenytől, a megrendítő hírtől nem tudtak leutazni a tóhoz.

Mi budapesti rendőrök fájdalmas küldetést bíztunk a többi kollégánkra; a búcsú, az emlékezés, a végső tisztelet megadását. Kollégáink az összes budapesti rendőr nevében koszorút engedtek a vízbe a tragédia helyszínén, hogy meggyászolják Danit és osztozzanak a család fájdalmában. Nyugodj békében Dani! 

– olvasható bejegyzésükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!