Megszólalt az ügyvédje

2022.05.25. 18:01

Mindent beismert a veszprémi késelő, érthetetlen, miért következett be a tragédia

A 25 éves késelő megbízható munkaerő hírében állt, magatartására sem volt panasz, rendezett családi körülmények között élt és büntetlen előéletű volt. A megszúrt bakonynánai nő falujában nem tudnak napirendre térni a történtek felett.

Arborétumot idéző, páratlanul szép erdei környezet a dombok között, ez Bakonynána, az a kis falu, ahol a szörnyű veszprémi késelés áldozata élt a családjával. A településen döbbenet és síri csend uralkodik a tragédia óta – írja a veol.hu.

Mélyen megrendített az eset és együttérzek a családdal – ezt mondta könnyeivel küszködve Németh Zsuzsanna polgármester a hivatalában. 

Forrás: Kovács Erika / veol.hu

Az emberek név nélkül azt mondták, ez egy kis falu, mindenki ismer mindenkit, így az elhunyt nőt is jól ismerték. Azt mondták róla, nagyon szorgalmas, csinos, jó kedélyű és barátságos ember hírében állt, mindenkihez volt egy kedves szava. 

Az áldozat összetartó, dolgos családban, szép, rendezett körülmények között, nagy szeretetben élt, férje és két nagyfia maradt utána. Az emberek elképzelni sem tudják, mi történhetett a gyárban. Egy nő azt mondta, a rokona is ott dolgozik, aki szerint bárki így járhatott volna, ha éppen az öltözőben tartózkodik akkor.  

Csákvári Tamás, a késelő férfi védőügyvédje a veol.hu-nak azt mondta: 

védence beismerő vallomást tett a nyomozati eljárásban, amit a bíróság előtt fenntartott. 

A Hajdú-Bihar megyéből származó, magyar állampolgárságú, egyedülálló férfi több mint három éve dolgozott Veszprémben, és egy munkásszállón lakott. Az ügyvédnek nincs információja arról, hogy panasz lett volna a munkájára, viselkedésére, életmódjára a munkahelyén, illetve a munkásszállón.

Csákvári Tamás, védőügyvéd
Forrás: veol.hu

Értetlenül áll a történtek előtt a saját családja, az itteni környezete is. 

Ez egy rendkívül tragikus és megmagyarázhatatlan eset – fogalmazott az ügyvéd. Az illető rendezett családi körülmények között él, több testvére van, mindenki tisztességesen dolgozik. 

Csákvári Tamás hozzátette, a nyomozás eddigi adatai szerint a sértettel semmiféle kapcsolatban nem állt a férfi. Hogy miért követte el tettét, erről még nincs nyomozási adat, a férfi sem tud erre magyarázatot adni. 

Az illető nagyon rossz fizikai és pszichés állapotban van, rendkívül megviselte az eset. Nem volt még büntetve, emiatt is megmagyarázhatatlan a cselekmény, aminek semmiféle előjele nem volt. 
Csákvári Tamás megjegyezte, a következő időben különféle szakértői vizsgálatok várhatóak a nyomozásban, miután vélhetően több információ is kiderül.

Az ügyészség a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés, a bizonyítás megnehezítése miatt indítványozta egy hónapra a gyanúsított letartóztatását a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál. A bíró az ügyészség indítványával egyetértett, és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést valamennyi érintett tudomásul vette, így az végleges.

Borítókép: Rendőrök kísérik a gyanúsított férfit a járásbíróság udvarán a tárgyalásra, ahol egy hónapra elrendelték a letartóztatását Fotó: Kovács Erika/Napló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!