Kezdő

2022.04.14. 17:30

Egy gyakorlatlan sofőr miatt többen megsérültek, köztük egy kisbaba is Hajdúnánáson

Nem volt még egy éve jogsija, elfelejtett elsőbbséget adni és megállni a stop táblánál.

Ripityára tört több autó, és rengetegen megsérültek a balesetben, amit egy kezdő sofőr okozott Hajdúnánáson azzal, hogy nem adott meg egy elsőbbséget. A sérültek közt egy néhány hónapos csecsemő is volt - derül ki a Bors cikkéből.

Bár az időjárás és így a látási viszonyok is tökéletesek voltak, a férfi, alig egyéves jogosítvánnyal egy kereszteződésnél egyszerűen figyelmen kívül hagyta a stoptáblát, és behajtott a kereszteződésbe. Emiatt három utasával, akik egyébként nem használták a biztonsági övet sem, belerohant egy másik autósba. Mindkét autó sodródott, és így nekiütköztek egy harmadik autónak.

A baleset miatt az egyik vétlen sofőrnek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek, a három gépjárműben utazó további nyolc személy, köztük egy néhány hónapos csecsemő is megsérült, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek.

A nyíregyházi férfi elismerte bűnösségét, a Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Az ügyészség javasolta, hogy tárgyalás nélkül szülessen ítélet, és pénzbüntetést kapjon, valamint hosszabb időre tiltsák el a vezetéstől a sofőrt.

Illusztráció: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!