Tragédia

2022.02.01. 11:05

A vasárnapi viharos szél miatt halhatott meg Ceglédnél egy autós

Egy hatvanhét éves férfi a 331-es úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy kamionnal.

Az erős szél lökhette át egy 67 éves férfi autóját a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy állatokat szállító kamionnal vasárnap Ceglédnél. H. László az ütközés után beszorult a roncsba, az életét már nem tudták megmenteni - írja az Origo. 

 

Forrás: Mihádák Zoltán / MTI

 

A  teherautó sofőrje szerint a szemből érkező kocsi az utolsó másodpercben váltott sávot, így esélye sem volt arra, hogy elkerülje a balesetet. Az Országos Meteorológia Szolgálat adatai szerint Cegléd környékén aznap 90 kilométer per órás szél tombolt. 

Köves Szilárd, vezetéstechnikai szakértő szerint könnyen elképzelhető, hogy ez okozta a tragédiát.

– Ezekben a helyzetekben a sofőr megpróbál korrigálni azzal, hogy rászorít a kormányra, hogy egyenesben tartsa a járművet, de ez nagyon nehéz. 

A hatalmas oldalszél vitorlaként sodorja az autót. Amikor egyik pillanatról a másikra megszűnik, az ellenkormányzás miatt is áttérhet a jármű a szemközti oldalra. 

Tanfolyamokon is tanítjuk, hogy a váratlanul fellépő oldalszél a legveszélyesebb – mondta a szakértő.

Vasárnap pusztító szélvihar csapott le az országra, a budapesti János-hegyen 127 kilométer per órás szelet is mértek. A tűzoltókat több mint 1600 esethez riasztották: főleg a kidőlt fák, leszakadó faágak adtak munkát a hatóságnak.

Fotók: MTI /Mihádák Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!