Bulvár-celeb

2021.10.13. 05:57

Szívszaggató: magára hagyott újszülöttet találtak egy buszmegállóban

Járókelők találtak megy egy alig pár perces újszülöttet Fonyód egyik buszmegállójában a hétvégén. Azonnal értesítették a mentőket, akiknek sikerült a kicsit stabil állapotba helyezni. A kislányt a 8 fokos hidegben paplanba csavarva hagyták az utcán.

Ebben a buszmegállóban találták meg a kislányt

Forrás: police.hu

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán adtak hírt arról, hogy a szolgálat munkatársait mennyire megérintette a hétvégi eset – írja a likeBalaton.hu.

„Fonyódra kérte a mentők gyors segítségét egy pár, mert kutyasétáltatás közben egy paplanba csomagolt csecsemőt találtak az egyik buszmegállóban”

– írták a bejegyzésben.

„A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését, miközben útközben előkészültek az ellátásra.

Perceken belül a helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a 8 fokos hidegben, aki kb. 30 perce jöhetett a világra. A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

Érdekesség, hogy a segítségül érkező bajtársak mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről

állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmentésben részt vevőknek gratulálunk” – írták az Országos Mentőszolgálat munkatársai.

Ebbe a paplanba csomagolták be az újszülött kislányt, mielőtt ott hagyták a buszmegállóban
Fotó: police.hu

 

Batta Zsolt, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy az eset kapcsán büntetőeljárás van folyamatban, amiről később adnak tájékoztatást.

Frissítés:

A police.hu azt írja: a nyomozók azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként egy nap alatt sikerült azonosítani az anya személyét, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. Egy 37 éves nőt keresnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!