Bulvár-celeb

2021.10.13. 19:17

Feladta magát a buszmegállóban hagyott újszülött anyja

Egy 37 éves zalaegerszegi nő magára hagyta újszülött csecsemőjét Fonyódon egy buszmegállóban. Három nap elteltével a rendőrségen feladta magát az újszülött anyja, aki kislányát a nyolc fokos hidegben hagyta magára.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Egy magyar agarat és egy ausztrál terriert sétáltatott vasárnap délután öt óra tájban Vörös István és párja Fonyódon. A Bartók Béla utcai buszmegálló mellett elhaladva nyöszörgést hallottak, amely egy „rongykupacból” származott. Először azt hitték, kisállatot hallanak, ám közelebb érve tudatosult bennük: egy csecsemőt találtak – írta a sonline.hu.

– Teljesen be volt takarva a feje, az arca, szakszerűen volt ellátva. Látszott, hogy aki betakarta, tudta mit csinál. Biztos vagyok benne, hogy nem akarta, hogy megfulladjon a baba, aki egyébként anyaszült meztelen volt, egy bordó törölközőbe és egy kék gyerekplédbe volt bebugyolálva – mondta Vörös István, aki azonnal a 112–t hívta. Miközben a központtal beszélt, megkérte a párját, hogy vegye fel a csecsemőt a földről.

– A baba azonnal elhallgatott, ahogy ölbe vettük. Amikor az arcáról elhúztuk a kis kéztörlőt, láttuk, hogy pirospozsgás, egészséges, ám a hideg miatt újra sírni kezdett, így vissza takartuk

– mondta a férfi, aki a babára talált és akinek az is eszébe jutott, hogy körülnézzen, hátha látja valahol a szülőt, ám a környéken senki nem volt.

– Az ember szinte nem is fogja fel, hogy mi történik vele egy ilyen helyzetben.

Mindig felemelő érzéssel töltött el, ha kisbabát vettem a kezembe. Nagy gyerekeim vannak már, egy kicsit felelevenedtek az emlékek

– mondta Vörös István, aki az eset előtt két órával köszönt el nagylányától, aki Székesfehérvárra utazott tanulmányai miatt.

– Amikor a nagylányom elutazott, kicsit úgy éreztük magunkat, mint az egyedül hagyott idős emberek, erre két órán belül találtunk egy csecsemőt – merengett el a történteken a férfi, aki azzal a gondolattal is eljátszott, hogy szívesen felnevelné a kicsit, ám úgy döntött, mégsem sodortatja magát bele lelkileg a történetbe. Ezért úgy döntött, nem látogatják meg a kislányt a siófoki kórházban.

Ebben a buszmegállóban találták meg a kislányt
Fotó: police.hu

 

– A rendőrök és a mentősök pillanatokon belül kiérkeztek a helyszínre, sokan lettünk. Néhányan tettek egy-két finom megjegyzést az anyukára, ám én úgy vagyok vele, hogy nem ítélem el, nem tudom, mi állt a háttérben.

Felajánlották, hogy adjunk mi nevet a kislánynak, ám nem szerettünk volna e képpen kötődni hozzá, ezért a többiekre bíztuk a lehetőség kihasználását. Úgy tudom, a siófoki kórházban azonnal elnevezték: Őszi Nórának hívják

– mondta Vörös István, aki még mindig az eset hatása alatt van, és nagyon örül, hogy a kislány szerencsésen megúszta a vasárnapi hideget.

 

Feladta magát az anya

L. Marianna, egy 37 éves zalaegerszegi nő október 13–án feladta magát a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol a nyomozók emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában