Ország-világ

2021.09.19. 16:30

13 nap küzdelem után meghalt a 21 éves magyar zsokélány

Két hete szenvedett súlyos balesetet. Kórházba szállították, műteni is kellett, de végül belehalt a sérüléseibe.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szombaton elhunyt Jeles Eszter, aki szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet – írja az MTI.

A Kincsem Park honlapján megjelent gyászhír szerint a 21 éves nyíregyházi zsokét azonnal kórházba szállították és megkezdték a kezelését. Az első vizsgálatok után, szeptember 6-án műtéti beavatkozásra került sor, de az orvosok minden erőfeszítése ellenére Jeles Eszter szervezete 13 nap után feladta a küzdelmet.

A Kincsem Park így búcsúzott tőle:

„Nagyon szomorúak vagyunk…

Elvesztettük Jeles Esztert.

Jeles Eszter, a magyar lovas, Toms nevű telivérével szenvedett balesetet a szeptember 5-én, Isztambulban, a Veliefendi Lóversenypályán megrendezett FEGENTRI Női Amatőrlovas Világbajnokság futamán. Esztert azonnal kórházba szállították és megkezdték a kezelését. Az első vizsgálatok után, szeptember 6-án műtéti beavatkozásra került sor. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az orvosok minden erőfeszítése ellenére a magyar lovas 13 napig tartó küzdelem után életét vesztette.

Isten nyugosztalja a magyar lovast, Jeles Esztert. Őszinte részvétünk Családjának, sok erőt és kitartást a hozzátartozóknak.„

A Magyar Lovaregylet is elbúcsúzott tőle:

„Mély fájdalommal és megrendült szívvel tudatjuk, hogy elhunyt Jeles Eszter. Szervezete nem tudta legyőzni a két héttel ezelőtti baleset által okozott sérülést. Eszti hős volt, életét adta a lóversenyzésért. Emlékét örökre szívünkbe zárjuk.”

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!