Ország-világ

2021.08.15. 15:44

Drámai videót hoztak nyilvánosságra az M7-esen történt busztragédia sérültjeinek mentéséről

Nyolcan a helyszínen meghaltak, ketten súlyosan és negyvenhatan könnyebben megsérültek az M7-es autópályán Szabadbattyánnál történt buszbalesetben.

Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tûzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán

Forrás: MTI / Mihádák Zoltán

Fotó: Mihádák Zoltán

A baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon.

A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt, az utasok egy horvátországi nyaralásból tartottak hazafelé. Az MTI arról ír,

hogy a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését. A tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez.

Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

A drámai mentésről a Katasztrófavédelem közzétett egy videót a Facebook-oldalán, " target="_blank" rel="noopener noreferrer">IDE KATTINTVA lehet megnézni – írja a Ripost.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba – írja a feol.hu.

A Fejér Megyei Hírlap megkeresésére a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szóvivője elmondta, 20 sérültet szállítottak intézményükbe. Tizenheten könnyebb sérüléseket szenvedtek, a kezelőorvosok az ellátásukat követően őket hazaengedték. Három beteg szorul kórházi kezelésre, közülük ketten bordatörést és mellkasi zúzódást pácienst combnyaktöréssel kezelnek orvosaik a Szent György Kórházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!