Bulvár-celeb

2021.06.29. 11:51

Sokkoló! Háziorvosát gyászolja Tarpa: sokakat meggyógyított, sokak életét megmentette (videó)

Szörnyű tragédia történt egy budapesti lakásban hétfőn este. Szén-monoxid-mérgezésben elhunyt egy négytagú család a Jókai utcában.

Forrás: MTI

Borzalmas látvány fogadta 28-án este a riasztott tűzoltókat, miután kiérkeztek a VI. kerületi lakáshoz, ahol erős füstgáz szagot érzetek a szomszédok.

 

„Egy 45 éves férfi, egy 37 éves nő és két gyermek, egy 7 és egy 5 éves kicsi holtteste feküdt a lakásban„

– mondta el a Metropolnak Nothoff Ingrid a BRFK Kommunikációs Osztályának osztályvezető-helyettese.

Valószínűleg az elmúlt napok kánikulái miatta a család minden nyílászárót becsukott, bekapcsolta a légkondicionálót, így esélyük sem volt a túlélésre, mert a szerkezet forgatta az ingatlan levegőjét, amely megtelt a halálos gázzal a meghibásodott gázkazán miatt.

Ebben a lakásban történt a tragédia
Fotó: Metropol / Keresztesi Balázs

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre érkező egységük méréseket végzett, és szén-monoxidot mutatott ki az ingatlan levegőjében.

A Metropol kiderítette, az elhunyt családfő Tarpa háziorvosa volt, akit péntek óta keresett a rendőrség eltűnés miatt. Éppen azért, mert tőle teljesen szokatlanul, nem jelent meg a rendelőben. Akkor még senki nem gondolta volna, hogy szörnyű tragédia történt a doktorral.

Az orvos szerdán még büszkén posztolta a Facebookjára kisfia kitűnő bizonyítványát, de szokásától eltérően a gratulációkra már nem reagált – számolt be az eltűnésről a megyei hírportál a szon.hu.

 

„Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk a lakossággal, hogy drága háziorvosunk családjával együtt, tragikus hirtelenséggel elhunyt szén-monoxid mérgezés következtében budapesti otthonukban„ – írták kedd délelőtt a portálon.

„Tragikus haláluk mindannyiunkat mélyen megráz, egy őszintén szeretett barát és egy olyan kiváló szakember távozott közülünk, aki sokak életét meggyógyította, megmentette. Tarpa Nagyközség Önkormányzata Dr. Qidan Munther – háziorvos, belgyógyászt és családját saját halottjának tekinti.

2021. június 29. este 8 órakor a Tarpai Egészségháznál gyertyagyújtást tartunk szeretett, drága barátunk és családja emlékére” – áll a szívbemarkoló közleményben.

Nagyon fontos!

A nagy hőségben megemelkedhet a szén-monoxid miatti riasztások száma – figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Nyáron se kapcsolja ki a szén-monoxid-érzékelőt, ha nyílt égésterű vízmelegítőt használ!

Ilyenkor a kémény belső hőmérséklete alacsonyabb, mint a külső hőmérséklet, így a beszorult hűvösebb levegő nem engedi kiáramolni az égésterméket.

A légdugó miatt az égéstermék visszaáramlik a vízmelegítőbe, és másodpercek alatt mérgező szén-monoxid fejlődhet.

Ezért fontos még nyáron is szén-monoxid-érzékelőt működtetni ott, ahol nyílt égésterű vízmelegítőt használnak – közölte az OKF.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!