Igazságtalan helyzet

2024.07.05. 12:13

Nagy Márton: elfogadhatatlan az üzemanyagárak szintje, azonnali lépésekre van szükség

Nagy Márton azonnali lépéseket vár az üzemanyagkereskedőktől, hogy az üzemanyagárak körül kialakult elfogadhatatlan és igazságtalan helyzetet megszüntessék. Ellenkező esetben a kormány kész beavatkozni – jelentette ki pénteki közleménye szerint a nemzetgazdasági miniszter, írja az MTI.

MW

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Megerősítette, hogy a kormány álláspontja változatlan.

Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is megfogalmazta, tűrhetetlen, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagokért, mint a szomszédos országok lakosai

– írta közleményében Nagy Márton.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adataiból a miniszter megállapította, hogy Magyarországon a családoknak többet kell fizetniük az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosainak: a benzin esetében 8 forinttal, a gázolaj esetében 15 forinttal, mivel a KSH szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 610 forint, a gázolajé 616 forint, míg Magyarországon a pénteki napon a 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 618 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 631 forintért lehet literenként vásárolni.

A miniszter ismét emlékeztetett: a családok érdekében a kormány letörte a háborús üzemanyagárakat, amelynek eredményeképpen
a lakosság a benzin esetében 32 forinttal, a gázolaj esetében 30 forinttal tankolhat ma olcsóbban az áprilisi, illetve februári csúcsértékekhez képest.

Az üzemanyagkereskedők árpolitikája és magatartása ezt az eredményt veszélyezteti

– hangsúlyozta Nagy Márton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában