Határidő meghosszabbítása

2023.05.22. 23:18

Kedd éjfélig benyújtható az szja-bevallás

Kedd éjfélig benyújtható a személyi jövedelemadó (szja) bevallása és az 1 + 1 százalékos rendelkezés – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője hétfő este az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás

Kis Péter András azt írta, hogy május 23-án éjfélig megtekinthetők, módosíthatók és jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek a NAV eSZJA-rendszerében.

A határidő meghosszabbítását a KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) és a kapcsolódó szolgáltatások hétfői lassulása, nehézkes elérése indokolja.

A NAV így biztosítja, hogy mindenki hozzáférjen a bevallási tervezetéhez és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, illetve a Nemzeti Tehetség Programot – olvasható a közleményben.

A 2022-es évre vonatkozó szja-tervezeteket március 15-e után tette közzé a NAV az erre szolgáló eSzja felületén. Az adóbevallást a meghosszabbított határidő szerint május 23. kedd éjfélig lehet manuálisan elfogadni. A dokumentum a határidő után automatikusan elfogadottnak minősül. A különböző kedvezmények igénybevételét azonban egyénenként szükséges jelezni, így mindenképpen érdemes ránézni a NAV által készített tervezetre.

Az szja-bevallás honlapja valószínűleg túlterhelés miatt hibásodott meg rövid időre, aki a felületen tartózkodott, észrevehette, hogy a műveletek elvégzése során rendre hibaüzenetet jelzett az oldal. A felület már akadálymentesen működik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában