Kiemelt figyelem

2023.02.14. 10:50

Még több támogatást nyújt a helyi fejlesztésekhez a Magyar Bankholding

Stratégiai együttműködési megállapodást kötöttek a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségével.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: SFIO CRACHO

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségével a Magyar Bankholding Zrt. – jelentették be az érintett felek. 

A mostani gazdasági helyzetben kulcsfontosságú az önkormányzatoknak és intézményeiknek a gazdaságos működés, az energetikai és zöld fejlesztések elindítása és az ehhez kapcsolódó pénzügyi források megszerzése, ebben kíván a Magyar Bankholding Zrt. az önkormányzatok partnere lenni 

– emelték ki.

A megállapodás aláírásakor Puskás András, a Magyar Bankholding elnöki főtanácsadója elmondta: "A Magyar Bankholding jelenleg is meghatározó szereplője az önkormányzati pénzügyi piacnak, tagbankjainak ügyfélkörébe több mint 1200, számlát vezető önkormányzat és további 3100 önkormányzati intézmény, vállalat tartozik. Az önkormányzatok piacán elért szilárd pozíciónkat a jövőben tovább kívánjuk erősíteni a nagyobb önkormányzatok és a kapcsolódó intézményeik irányába történő nyitással". 

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége képviseletében Pajna Zoltán elnök úgy fogalmazott: "Közös célunk a megyei helyi önkormányzatok fejlesztési elképzeléseinek minél hatékonyabb megvalósulása, és mindkét szervezet kívánatosnak tartja, hogy növekedjen a környezeti szempontból fenntartható iparágak, ügyfelek részaránya a térségi fenntartható infrastruktúra- és gazdaságfejlesztés révén".

A most megkötött megállapodás értelmében a felek fokozottan keresik az együttműködési lehetőségeket az önkormányzati infrastruktúra fejlesztése, az önkormányzatok, kis- és középvállalkozások (kkv-k) energetikai fejlesztése, a foglalkoztatási hatékonyságot eredményező gazdaságfejlesztés, valamint a kkv-k és az agrárium fenntartható technológiai fejlesztése területén. 

A Magyar Bankholding kiemelt figyelmet fordít az önkormányzati ügyfélkörre, így önálló divízió működik a bankcsoporton belül az önkormányzatok és intézményeik, valamint az egyházak még magasabb szintű, egyedi kiszolgálására

– hangsúlyozták a közleményben. Hozzátették: a Magyar Bankholding jövőbeni tervei között szerepel egy zöld, energetikai fejlesztést segítő önkormányzati hiteltermék kialakítása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában