Tömegközlekedés

2022.07.04. 17:35

Kruchina Vincét nevezték ki a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójának

Az új vezető legfőbb feladata a vállalati integrációs folyamatok eredményes továbbvitele.

Kruchina Vincét nevezte ki a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójának Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán-csoport elnök-vezérigazgatója 2022. július 4-iki hatállyal – közölte a MÁV-Volán-csoport hétfőn az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, a Volánbusz Zrt. új vezetőjének legfőbb feladata a vállalati integrációs folyamatok eredményes továbbvitele, a több mint 18 ezer munkavállalót foglalkoztató társaság versenyképes üzemeltetése.

Az új elnök-vezérigazgató elkötelezett a fenntartható közösségi közlekedés – azon belül a Zöld Busz Program – megvalósítása, a vasúti és a buszmenetrend összehangolása, továbbá a szolgáltatási színvonal további emelése mellett – írják a közleményben.

Kruchina Vince 2012-ben csatlakozott a megtett úttal arányos, elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetéséért felelős minisztériumi projektcsapathoz, majd 2017 és 2022 között a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgató-helyetteseként a társaság kiemelt belföldi és nemzetközi projektjeinek végrehajtását koordinálta, 2014 óta az MVM ERBE Zrt. felügyelőbizottságának is tagja.

Bói Loránd, aki 2022. június 15. és július 4. között a Volánbusz megbízott vezérigazgatói feladatokat látta el, a továbbiakban visszatér általános vezérigazgató-helyettesi tevékenységéhez – tájékoztatott a MÁV-Volán-csoport.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában