Luxusszálloda épül Icici-ben

2022.05.24. 10:02

Ünnepélyes alapkőletétel Opatijában

Megkezdődtek Riva’s Hotels & Resorts luxusszálloda építési munkálatai a horvátországi Icici-ben. A mintegy 375 millió kuna (21 milliárd forint) értékű beruházás Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó és egy helyi fejlesztő, a DDG Group együttműködésével valósul meg.

A horvátországi Opatijához (Abbázia) tartozó Icici-ben épülő új, öt csillagos luxusszálloda 180 szobával és 12 apartmannal rendelkezik majd. A projekt keretében egy gyalogos híd is megépül a közeli tengerhez, valamint részét képezi egy bekötőút és az Ucka-hegységről lefolyó esővizet elvezető rendszer megépítése. A bruttó 22.000 négyzetméteres ingatlanfejlesztés során mélygarázs és ötszintes parkoló fogja kiszolgálni a leendő vendégeket, amelyet igénybe vehetnek majd a helyi lakosok is.  Terveik között szerepel a környék parkrendezése, szökőkutak és kávézók létesítése.

Ezzel a projekttel Icici belekóstolhat a luxusturizmusba, amellyel a városrész egy új gyülekezőhellyel is gyarapodik. Három éve kezdtük a projektet, a munkálatok megkezdésével 24 hónap áll rendelkezésünkre az ünnepélyes megnyitóig

– mondta az ünnepélyes alapkőletételen Denis Sikljan, a DDG csoport alapítója.

A szállodaprojektbe beruházó Mészáros Lőrinc kiemelte, hogy az eszéki futballakadémia után ez a legnagyobb befektetése a cégcsoportnak Horvátországban.

A Mészáros Csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban mind a fejlesztés, mind pedig az üzemeltetés területén. Régóta terveink között szerepelt ezeknek a tapasztalatoknak a külföldi kamatoztatása. Köszönet a tervezőknek a gyönyörű épületért, de a helyi hatóságok és a polgármester segítsége nélkül ez nem jöhetett volna létre. A Miramar és a Riva's Hotels & Resorts megvásárlásával 100 millió eurót tesznek ki a beruházásaink, amelyeket reményeim szerint továbbiak követnek majd

– mondta a magyar nagyvállalkozó az építkezés megnyitó ünnepségén.

Icici az Isztriai-félsziget északkeleti partján, Opatija és Lovran között fekszik az Ucka hegység lábainál, közigazgatásilag Opatijához tartozik.  Az ünnepségen ezért Fernando Kirigin, Opatija polgármestere is részt vett.

„Amikor elindultam Abbázia polgármesteri tisztségéért, a vízióm Abbázia volt, amely elit turizmussal és értéknövelt termékekkel büszkélkedhet. A helyi önkormányzat egységesen támogatja ezt a projektet. Hamarosan itt a turisztikai szezon, már elértük a mintegy 200 ezer vendégéjszakát, és remélem, hogy jobbak leszünk, mint a 2019-es rekordévben, ami kétségtelenül nagyobb bizalmat kölcsönöz majd a befektetőknek" – nyilatkozta a polgármester.

A luxusszálloda a tervek szerint 2024-ben nyitja meg kapuit a turisták előtt.

Borítókép: Sakalj Ferenc (Riva's Hotels & Resorts igazgatója), Dr. Demcsák Csaba (Horvátország magyar nagykövete), Mészáros Lőrinc (beruházó), Fernando Kirigin (Abbázia polgármestere), Várady Hédi (horvát-magyar tolmács), Denis Šikljan (DDG Csoport igazgatója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában