Környezetvédelem

2022.05.30. 17:38

Elkezdődtek a kármentesítési munkálatok a Sajó szlovákiai szakaszán

Nagy István agrárminiszter a Sajó szennyezéséről egyeztetett a szlovák környezetvédelmi tárcavezetővel.

A hétvégén elkezdődtek a kármentesítési munkálatok a Sajó szlovákiai szakaszán – erősítette meg Ján Budaj, Szlovákia környezetvédelmi minisztere Nagy István agrárminiszternek a szaktárca közleménye szerint.

Az Agrárminisztérium (AM) az MTI-nek küldött közleményében tudatta, hogy a két tárcavezető videókonferencia keretében egyeztetett a folyó állapotáról hétfőn.

Nagy István kiemelte, Magyarország abban érdekelt, hogy minél előbb sikeresek legyenek a kármentesítési munkálatok. A miniszter üdvözölte, hogy északi szomszédunk konkrét lépéseket tesz a Sajó szennyezésének megállítása érdekében. Hozzátette, Magyarország nem akar Szlovákia belügyeibe beavatkozni, a kialakult helyzetet azonban minél előbb meg kell oldani – írják a közleményben.

A tárcavezető hangsúlyozta, ha bármilyen támogatásra, technológiára szükség van, akkor a magyar szakemberek készek segíteni a szennyezés felszámolásában. Teremtett világunk megőrzése és fenntartása ugyanis közös kötelességünk – tette hozzá a miniszter az Agrárminisztérium közleménye szerint.

Borítókép: A Sajó folyó elszíneződött vize az egykori vasércbánya közelében a felvidéki Szalóc (Slavec) közelében 2022. március 14-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában