Idén is

2022.01.10. 14:59

A Pénzügyminisztérium várja a javaslatokat a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj jelöltjeire

Az előzőhöz hasonlóan az idei tanévben is díjazza a Pénzügyminisztérium azokat a tanárokat, diákokat és oktatási intézményeket, akik élen járnak a pénzügyi tudatosság fejlesztésében - jelentette be hétfői közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

A koronavírus-járvány okozta gazdasági környezetben felértékelődik a pénzügyi tudatosság fejlesztése: 

a már iskoláskorban megszerezhető pénzügyi alapismeretek nélkülözhetetlenek.

A kormány 2017-ben fogadta el a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját, amelynek keretében számos intézkedés támogatja a lakosság felvilágosítását a pénzügyi ismeretek és a pénzügyileg körültekintő és megfontolt magatartás erősítése érdekében.

A stratégia szerves részét képezi a Pénzügyminiszter által alapított Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj. Az elismerésre az oktatási intézmények fenntartója, vezetője, illetve az iskolai szülői munkaközösség tehet javaslatot 2022. május 31-ig - hangsúlyozta a PM közleménye.

A beérkezett jelöléseket a pénzügyminiszter által felkért öt tagú szakmai bizottság értékeli, amelynek tagjai a Pénzügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium is.

A javasolt intézményeknek és személyeknek példamutató, mások által is felhasználható, az iskolai oktatáson túlmutató aktivitást, módszereket és eredményeket kell felmutatniuk a díj elnyeréséhez.

A legkiemelkedőbbnek ítélt diákok 150 ezer, a pedagógusok 500 ezer forintban részesülnek, az intézményi kategória győztesének pedig 2 millió forint a jutalma.

A PM emlékeztet: az előző tanév elismeréseit a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára ünnepélyes keretek között adta át a díjazottaknak tavaly októberben. Gondos Judit akkor elmondta: a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiájában számos intézkedés támogatja a fiatalok és a lakosság felvilágosítását a pénzügyi ismeretek és a pénzügyileg körültekintő és megfontolt magatartás korai kialakítása, illetve erősítése érdekében és a 7 éves stratégia megvalósítása eredményes, időarányosan jól halad. A stratégia lakosságnak szóló pénzügyminisztériumi honlapja, az okosanapenzzel.hu immár két egymást követő évben nyerte el az "Év honlapja" címet.

 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában