fejlesztés

2021.10.07. 18:00

Újabb 25 milliárdot biztosít a kormány a falusi utcák, intézmények felújítására (videó)

A programban megújulnak az utak, a járdák, az intézmények és a fiatal családok otthonai is – mondta Gyopáros Alpár.

Újabb 25 milliárd forintot biztosít a kormány a falusi utcák, intézmények felújítására, valamint falusi civil szervezetek, egyházközségek, önkormányzatok támogatására – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Facebook-oldalán.

Gyopáros Alpár a közösségi oldalon megosztott videóban hangsúlyozta, a kormány számára kiemelt jelentősége van a magyar vidék fejlesztésének, ezt jelzi a Magyar falu program elindítása és folyamatos bővülése.

A programban megújulnak az utak, a járdák, az intézmények és a fiatal családok otthonai is – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy

a kormány döntésének köszönhetően idén további 25 milliárd forint áll rendelkezésre, a összegből falusi óvodák, orvosi rendelők, faluházak, szolgálati lakások és közösségi terek újulhatnak meg. Ezek mellett falusi egyházközségek és civil szervezetek is támogatást kaphatnak

– fűzte hozzá.

Mindezeken túl a kormány további 3,5 milliárd forintot biztosít a településeket összekötő alacsonyabb rendű úthálózat korszerűsítésére – tudatta Gyopáros Alpár.

Folytatjuk azt a vidéképítő munkát, amellyel a Gyurcsány-korszak falurombolásának következményeit orvosoljuk. Hajrá, falvak! – mondta a kormánybiztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában