támogatás

2021.09.15. 06:35

Idén is a mentőknek ajánlották fel a legtöbben adójuk egy százalékát

Idén is az Országos Mentőszolgálat Alapítványának ajánlották fel a legtöbben adójuk egy százalékát – írta szerdai számában a Világgazdaság a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjára feltöltött adatokat idézve.

Az alapítványhoz érkező felajánlások összege az elmúlt két évben csaknem megduplázódott: 2019-ben 121 millió forint támogatást kapott, idén már 308 milliót.

A Nemzeti tehetség program mellett idén több mint 28 ezer civil szervezet és 136 egyház részesült a személyi jövedelemadó egy százalékából – áll a cikkben.

Összesen 1 millió 660 ezer magánszemélytől érkezett támogatás, a felajánlott összeg pedig a tavalyi 9,6 milliárd forintról 10,5 milliárdra emelkedett.

A támogatási listán idén is a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány lett a második.

A tíz legtámogatottabb civil szervezet között nincs változás, továbbra is a gyermekek testi, szellemi fejlődését elősegítő, valamint az állatvédelemmel foglalkozó alapítványok a legnépszerűbbek.

A Bátor Tábor Alapítvány és a Bethesda Kórház Alapítvány is százmillió forint feletti összeget kapott. Az állatvédő egyesületek közül továbbra is a Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány volt a legnépszerűbb 79, valamint a hortobágyi Madárkórház Alapítvány 77 millió forinttal.

Az egyházak a tavalyihoz képest idén egymilliárddal több, összesen 8,9 milliárd forint támogatásban részesültek 1,5 millió nyilatkozó jóvoltából. A legtöbb adományt a Magyar Katolikus Egyház kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában