segítség

2021.03.15. 08:00

MFB: bővül a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre jogosultak köre

A feltételek nem változtak, a hitel továbbra is bér, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, valamint az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására igényelhető.

Kedden 30 ágazattal bővül a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre jogosultak köre – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

A módosítás azokat a vállalkozókat érinti, akik a legújabb korlátozó intézkedések miatt hétfő óta nem, vagy csak korlátozottan jutnak bevételhez. A kedvezményezetti kör elsősorban a szolgáltató és kereskedelmi ágazatok tevékenységi köreivel bővült – írták.

A feltételek nem változtak, a hitel továbbra is bér, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, valamint az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására igényelhető. Az eddigi visszajelzések szerint a hitelprogram iránt jelentős az érdeklődés – közölték.

Az első 4 napon több mint 5 ezer vállalkozás jelezte az előzetes hiteligényét, és az előrejelzések alapján a következő hetekben egyre több megkeresésre számítanak.

Az MFB figyeli a vállalkozások igényeit, hogy minél többeknek segíthessen. Vizsgálják többek között, hogy a 2019-ben alapított vállalkozások is kérhetnék-e a hitelt, emellett elkezdték a gyorskölcsön következő szakaszának előkészítését is – olvasható a közleményben.

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsönre jogosító vállalkozási főtevékenységek listája az mfb.hu és az összetartók.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában