Járvány

2021.03.22. 06:02

A pandémia miatt szünetelnek a kiállítások a Hungexpónál

A szektor szereplői szerint az idén is akár 80 százalékkal kevesebb rendezvényt lehet megtartani, mint a járvány előtt, 2019-ben.

Júniusig biztosan nem lesznek még online kiállítások sem a Hungexpo szervezésében, noha a szezonnyitó AgromashExpót a vásárszervező cég sikeresnek könyvelte el, miután az négy nap alatt 12 ezer virtuális látogatót vonzott – írta hétfői számában a Világgazdaság.

A március 18-21-re meghirdetett FeHoVát és a vele egy időben tervezett Budapest Boat Show-t az idén nem tartják meg – tájékoztatta a lapot Szilvási Krisztina, a Hungexpo kereskedelmi igazgatója. Az április közepére tervezett Construma, Hungarotherm és OtthonDesign otthonteremtési kiállításokat június 2-6. között rendezik meg a fizikai és az online térben egyaránt látogatható módon. Szintén júniusra halasztották májusról a Mach-Tech és az Ipar Napjai szakkiállításokat, ezeket is „hibrid” formában rendezik meg.

Nem kapott még új időpontot az idei Utazás kiállítás. Ez a szakkiállítás volt tavaly az utolsó, amelyet a járvány előtt, még február végén meg tudtak tartani a kőbányai vásárvárosban – emlékeztet a lap.

A cikk szerint a rendezvénypiacon a pandémia lecsengése után sem tér vissza minden a régi kerékvágásba. A szektor szereplői gyakorlatilag egy éve a tartalékaikat élik fel, hiszen a tavalyi rendezvények 80 százalékát lemondani kényszerültek, és arra számítanak, hogy az idén is akár 80 százalékkal kevesebb rendezvényt lehet megtartani, mint a járvány előtt, 2019-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában