Turizmus

2021.01.23. 16:40

Több mint egymilliárdból fejlesztik a gyomaendrődi fürdőt

Közel nettó 1,3 milliárd forint hazai forrásból fejlesztik a gyomaendrődi fürdőt, a kivitelezés jövőre indulhat – mondta Toldi Balázs (független) polgármester szerdán.

A tervek szerint csúszdaparkot építenek, újabb wellness szolgáltatásokkal bővül a jelenlegi kínálat, és növekszik az egészségmegőrző gyógyászati kezelések száma. Tervezik egy grillterasz és egy gyerek e-car játékpálya megépítését is. Megújulnak a fürdő belső közlekedési útjai, járdái, zöld területei, bővítik a parkolók számát. A fürdő területén található kempingbe új apartmanházakat építenek, amivel jelentősen bővül a szállások férőhelyszáma.

A beruházást összekapcsolják egy energetikai fejlesztéssel is, továbbá megnyitják a fürdő területén található egyik termálvizes kutat a biztonságosabb működés érdekében. A fejlesztés a település történetének egyik legnagyobb beruházását jelenti – fogalmazott a városvezető.

Elmondta, idén készítik elő a terveket, amire 125 millió forintot fordíthatnak, és szeretnék a közbeszerzéseket is lefolytatni. A kivitelezés várhatóan két évet vesz igénybe, közben strandszezonban – ha a járványhelyzet megengedi – nyitva állna a fürdő a látogatók előtt.

A gyomaendrődi Liget fürdő évi átlagos látogatószáma 110 ezer körül mozog. A Békés megyei településen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint tavaly meghaladta a 34 ezret a vendégéjszakák száma (a vendégeké több mint 11 ezer volt).

Toldi Balázs reméli, hogy a beruházás növeli a település turisztikai vonzerejét, és hozzájárul a munkahelyteremtéshez is. Hozzátette, bízik abban, hogy a projekt jelentősen javít a fürdő gazdasági mutatóin, az így felszabaduló forrásokból pedig újabb fejlesztéseket tudnak megvalósítani.

Békés megyében több fürdő fejlesztését tervezik a következő években hazai forrásból: a Gyulai Várfürdő 2,9 milliárdból, a békési Gyógyfürdő és Uszoda mintegy 2,4 milliárd forintból újulhat meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában