Járvány

2020.04.11. 09:43

A szokásosnál több tojás fogyott az elmúlt hetekben

Nemcsak egy normál időszakhoz, hanem karácsonyhoz és húsvéthoz képest is erőteljesebb volt a forgalom – mondta a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) titkára szombaton.

Sáp, 2019. október 10. Tojás a Földesi Rákóczi Mezõgazdasági Kft. sápi telephelyén 2019. október 10-én. A Nemzetközi Tojásszövetség 20 évvel ezelõtt hirdette meg október második péntekére a tojás világnapját. Ezen a napon a tojás táplálkozásban játszott szerepének fontosságára hívják fel a figyelmet. Az anyatej után a tojás a legteljesebb, mással nehezen pótolható fehérje, zsírjai, ásványi anyagai és vitaminjai ideális arányúak, D-vitamin forrásként kimagasló jelentõségû. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Egyes helyeken kétszeres, de

minden termelőnél legalább 20-30 százalékos többletigény jelentkezett

- mondta Molnár Gyöngyi az M1-en, megjegyezve, hogy

ez a szokásos húsvéti, 280-300 milliós tojásforgalomnál is nagyobb.

Emlékeztetett:

pár hete még aggodalomra adott okot, hogy a járvány miatt lezárt határokon hogyan jön át az import takarmány, de kemény szervezéssel az ágazat megfelelt a rendelési igényeknek.

A műsorban elhangzott, hogy a termelők a veszélyhelyzet idején is folyamatosan dolgoznak, így az sem okoz gondot, hogy a koronavírus okozta indokolatlan vásárlási láz miatt márciusban ötven százalékkal több tojás fogyott a szokásosnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában