Bulvár-celeb

2023.06.09. 12:05

Suhajda Szilárd pokoli kínokat élt át a hegyen, mielőtt meghalt (videóval)

A biológus elmagyarázta, hogy mi történik ilyenkor a szervezettel.

Suhajda Szilárd hegymászó

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Szász Máté biológus, a Synlab sportdiagnosztikai üzletág szakmai vezetője, Suhajda Szilárd hegymászó tragédiája kapcsán elmondta, a magaslaton az összes körülmény a hegymászás ellen szól. Még a szervezet is az ember ellen fordu: méreganyagok kerülnek a keringésbe, amitől folyamatos rosszullét, fejfájás, szédülés,  hasmenés és szapora szívverés kínozza, ezért képtelenek aludni és enni.

Kétszer volt lehetőségem beszélni Suhajda Szilárddal és Klein Dáviddal. Ültek velem szemben az irodában, és azt mondták, amikor itt ülünk, és a következő percben is életben vagyunk, az a normális. Nagyon furcsa lenne, ha valamelyikünk itt meghalna. A halálzónában ez pont fordítva van, 

ott folyamatosan azon kell dolgozni, hogy életben maradjunk a következő percben, mert az a váratlan esemény, ha életben maradunk. A magaslaton az összes körülmény az ellen szól, hogy oda az ember felmenjen – mondta Szász Máté a HírTv Radar című műsorában.

A magaslati hegymászás biológiai háttere, a HírTV Radar című műsorának videója:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában