Bulvár-celeb

2023.03.31. 09:55

Százmilliós hagyaték maradt rendezetlenül Tahi Tóth László után

Az egyik családtag mesélte el, hogy mi történt a legendás színész vagyonával.

Tahi Tóth László és Kárászy Szilvia szerelme legendás volt színházi berkekben.

Forrás: Bors

A napokban, szeles, borult időben végső nyugalomba helyezték Tahi Tóth László mellé özvegyét, Kárászy Szilviát. A férje elvesztésébe belebetegedett zongoraművésznő utolsó kívánsága teljesült ezzel. De arról még mindig nem lehet tudni, mi lesz a színészlegenda és felesége hagyatékával, amiben ingatlanok, antik berendezési tárgyak, versenyzongora, festmények és felbecsülhetetlen értékű relikviák is vannak – írja a Ripost.

Teljesült Kárászy Szilvia utolsó kívánsága, ami az volt, hogy szeretett férje mellett nyugodhasson
Fotó: Nagy Zoltán / Forrás: Bors

A színészóriás és felesége, Kárászy Szilvia szerelme legendás volt színházi berkekben. A nagy korkülönbség ellenére rajongással szerették egymást, 25 év adatott nekik, aminek szinte minden percét együtt töltötték. Rengeteget beszélgettek, még Tahi Tóth László utolsó napjaiban is egymás kezét fogva sugdolóztak. Az özvegy fájdalma örök szerelme elvesztése után csillapíthatatlan volt, sokáig ezért nem is tudott férje százmilliós hagyatékával foglalkozni.

– Laci nem szeretett a halálról, az elmúlásról beszélni, de azt tudom, hogy engem a jövőben biztonságban akart tudni, minden szempontból

– mesélte az özvegy pár hónappal a legendás színész halála után a Ripostnak. 

– Sajnos akire bízott, akire itt hagyott, az visszaélt minden bizalmunkkal és jóindulatunkkal.

Hogy kire gondolt az özvegy, nem derült ki azóta sem. Az biztos, hogy bármennyire szeretett volna gondoskodni férje hagyatékáról, a fájdalma legyőzte. S mire lelkileg rendbe jött és nekikezdett volna az értékes örökség rendezésének, megbetegedett és napra pontosan a színész halálának ötödik évfordulóján elhunyt, nem írt végrendeletet.

Mi lesz az értékes hagyaték sorsa?

Az egyik családtag a Ripostnak elárulta, a hagyatéki eljárás után tud majd hivatalosat mondani. A legendás színésznek hat testvére volt, egyikük fiatalon elhunyt. Kárászy Szilviának pedig négy unokatestvére a hivatalos örököse.

– Itt nem csak ingatlanokról, az antik bútorokról van szó – mondta a családtag. – Laci édesapja híres festő volt, maradtak képei a lakásban, de számtalan felbecsülhetetlen értékű relikvia is van, meg Laci díjai. De Szilvivel mindketten szenvedélyes műkincsgyűjtők voltak, azt képtelenség most megmondani, hogy az otthonukban, meg a garázsban és pincében milyen értékek vannak. 

Az biztos, hogy több dolgot szeretett volna Szilvi felajánlani a Bajor Gizi Múzeumnak, meg a Laci által alapított Magyar Scherlock Holmes Rajongói Klubnak is, és abban is biztos vagyok, hogy jótékony célra is lesz felajánlás. Meg Szilvi szeretett volna egy kiállítást rendezni férje képeiből, mert ő is festett, Laci tisztelőinek. De biztosat majd csak a hagyatéki eljárás lezártával tudok mondani – fűzte hozzá a családtag.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!