Bulvár-celeb

2023.02.16. 14:36

Megvan a magyarázat: ezért nem vonult börtönbe szerdán Galambos Lajos

Kiderült az igazság.

Fotó: Bors

Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművésznek, akit decemberben három év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elítéltnek a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie büntetése letöltésére.

Hozzátették: a férfi védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért.

A tájékoztatás szerint a halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, de mivel az a szerdai bevonulási határidőig nem volt lehetséges, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására. 

Ezért az elítéltnek szerdán nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie – hangsúlyozták.

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság december 7-én jogerősen három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

Galambos Lajost egyébként szerdán a Vértesben kapták lencsevégre, a Bors a zenészt elérte telefonon is, akkor annyit mondott a lap újságírójának, hogy minden rá vonatkozó bírói döntést betart, nem bujkál az igazságszolgáltatás elől.

A lap csütörtökön azt írta, a régóta tüdőproblémákkal küzdő zenész nagy valószínűség szerint a csákvári Esterházy-kastélyban pihen, amely szanatóriumként és kórházként működik, és az ország egyik legjobb pulmonológiai osztálya is itt található. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában