Bulvár-celeb

2022.12.28. 10:00

Németh Alajos: a nagy slágerek egyszerűen megszületnek

Negyvenéves a Bikini jövő májusban nagykoncertet ad az Arénában.

Németh Alajos basszusgitáros a Bikini együttes koncertjén a VI. Balogvölgyi Rockfesztiválon a felvidéki Vámosbalogon 2016

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Az idén negyven éves zenekar május 5-én, a Papp László Arénában ünnepel majd - mondta a Borsnak Németh Alajos Lojzi, a Bikini alapítótagja. A koncerten elhangzó nótákról a zenész annyit mondott, hogy az aktuális hangulat, az események döntenek majd, de persze vannak olyan számok is, amiket nem lehet kihagyni. Ilyen az Adj helyet magad mellett!, Mielőtt végleg elmegyek, Részegen ki visz majd haza. A sztenderd slágerek mindig felcsendülnek - tette hozzá. 

Németh Alajos szerint a slágerek gyorsan születnek. "Amikor D. Nagy Lajossal elkezdtünk együtt dolgozni 1985-ben, az első próbára magammal vittem a Végleg elmegyeket. Odaadtam, hogy vegyük fel kazettára és írjon rá szöveget. Meg is írta, ami így hangzott: „Mielőtt végleg elmegyek egy képet elteszek. Ez a kép a régi életem szét is téphetem”. Ez volt az eredeti szöveg, majd Nagy Feró és Trunkos András kicsit átfabrikálta és megszületett a nóta, ami örökzöld sláger a mai napig. Az első próba első másfél órájának a termése a legnagyobb slágerünk."

A zenekar úgy döntött, mivel a próbákra nagyobb hangsúlyt fektetnek, mint valaha, szeretnék a közönségnek is megmutatni, hogyan alakul ki egy-egy szám, milyen viták vannak közben, a közös munka sajátos hangulatát. Az érdeklődők az együttes YouTube oldalán nézhetik majd meg az élőben felvett, vágatlan felvételeket. 

Németh Alajos nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ő lett az Artisjus 15. elnöke. Mint mondja, a jogvédő iroda megmondó embere lett, de nem az elnök végzi a beszedést. A pénzbeszedést az iroda csinálja, ő a zenészek érdekét képviseli, hogy a munkacsoport úgy végezze a dolgát, hogy aztán minden zenész jól járjon. "Nagyon átgondoltan kell eljárni, de óriási művészek a tagjai, mind a komolyzene és a könnyű zene részéről, így a megtiszteltetés is nagy" - tette hozzá a zenész.

A teljes interjút itt olvashatja el

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!