Mosoly

2022.08.14. 18:00

Ő az a híres magyar, akinek milliárdok ismerik világszerte az arcát

Hide the Pain Harold, azaz Arató András sikerét elsősorban a sajátos arckifejezésének köszönheti.

Ma ő az egyik legismertebb magyar világszerte: a Hide the Pain Haroldként elhíresült Arató András nyugdíjas villamosmérnök több mint egy évtizede látható különböző internetes mémeken. A Mandiner exkluzív interjút készített vele, melyben többek között arról mesél, hogy ő is elkapta a koronavírust, illetve elmesélte, hogyan is lett belőle mém – írja a Bors. 

„Súlyosan lebetegedtem, kórházban voltam oxigénre kötve, azt hittem, hogy vége, ennyi volt. Aztán csak kihoztak belőle” – mondta a betegségéről Arató András, aki mára már jól érzi magát.


Forrás: Ficsor Márton

Arról, hogyan lett ismert, elárulja: „Megkeresett egy hivatásos fotós azzal, hogy pont ilyen karakterre lenne szüksége, én meg elvállaltam a felkérést – hatvanasként egy modellfelkérés azért simogatja az ember büszkeségét. 

Több száz képet készítettünk, beöltöztetett mindenfélének: orvosnak, tanárnak, miegyébnek. Ezekből stockfotók lettek, illusztrációnak használták például egyetemek, kórházak honlapjai, imponáló volt látni őket. Pár hónapra rá aztán jöttek az első mémek, valaki letöltötte, és mindenféle szövegekkel ellátva megosztotta a fotóimat. Eleinte rosszulesett, hogy viccet csinálnak az arcomból, ráadásul kezdetben egészen gusztustalan szövegek is előfordultak. 

Aztán egy orosz srác megtalált a fotóim alapján, és addig nyaggatott, hogy mutassam meg, élő ember vagyok, míg végül feltöltöttem egy képet egy orosz közösségi oldalra, amelyen egy papírlapot tartok a kezemben ezzel a felirattal: »Élek«. Innentől nem volt megállás” – mesélte Arató András.

További érdekes részletek a Mandiner interjújában olvashatók.

Borítókép: Mandiner/Ficsor Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában