Apás szülés

2022.04.13. 07:45

Telefonos segítséggel vezette le saját gyermeke születését a hódmezővásárhelyi férfi

Nem volt idő a mentőre várni, az apuka segítette világra a kisbabát.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán számolt be a nem mindennapi esetről - írja a Bors.

 

Vasárnap Hódmezővásárhelyre kérték a mentők gyors segítségét, mert egy 35 év körüli kismamánál elfolyt a magzatvíz. A tapasztalt mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit és Szegedről az újszülött-rohamkocsit is, miközben az utcáról telefonáló nőt visszairányította a lakásba. Alighogy ez megtörtént, be is indult a szülés.

 

 

 

 

A beszámoló szerint hallhatóan nagy volt az ijedtség a helyszínen, a mentésirányító megnyugtató tanácsai és instrukciói alapján az apuka végül könnyedén világra segíthette negyedik gyermekét. Az egészséges újszülött azonnal felsírt, és éppen ekkor a mentők is megérkeztek.

 

"Remélem, legközelebb is magával fogunk szülni"

– búcsúzott tréfásan a boldog családfő, majd gyors helyszíni ellátás után az édesanyát és gyermekét is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.


Az Országos Mentőszolgálat  csöppségnek boldog, egészséges életet kívántak, anyukának és a mentésben résztvevőknek pedig gratuláltak.

 

Illusztráció: 123RF

 

Illusztráció: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában