Tragédia

2022.03.08. 13:55

Leírhatatlan fájdalom: elvesztette kisbabáját a háború elől menekülő kárpátaljai asszony

Kislányával és kisfiával kézen fogva, harmadik gyermekével a szíve alatt gyalogolt Magyarországra az édesanya.

Puskás Tünde végtelenül boldog volt, amikor kiderült, hogy kislánya és kisfia után újra kisbabát vár. Nem tervezték az újabb gyermekáldást, párjával mégis örültek, hogy bővül a család. Tünde nagyon vigyázott magára, még akkor is igyekezett megőrizni a nyugalmát és nem pánikolni, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát - írja a Ripost.

 


Eleinte úgy is gondolkoztak a férjével, hogy ők ott Kárpátalján biztonságban vannak. De hallva az egyre erőszakosabb háború híreit, a menekülés mellett döntöttek.

 

 

Forrás: Bors

 

 

"Akkor még meg sem fordult a fejünkben, hogy rémálommá válik a családunk, országunk élete. Eleinte abban is biztosak voltunk a háború kitörése után, hogy minket itt nem érhet baj. De végül jobbnak láttuk menekülni" – kezdte szomorú történetüket Tünde. Az édesanya négy órán keresztül gyalogolt a pokolból, a félelem összeszorította a szívét, rettegett attól, hogy nem találkozik újra a férjével, és nem vehetik kezükbe a születendő babájukat.



"Nem tudtuk, túléljük-e, hogy nem ér-e bennünket menekülés közben támadás. Igyekeztem erős maradni a gyerekek miatt, és folyamatosan bízni benne, hogy újra egyesül a család, és szeptemberben megszületik a meglepetésbabánk. Annyira boldogok voltunk, amikor kiderült, hogy jön egy újabb angyal" – idézte fel Tünde. 

 

"Órákon keresztül csak mentünk és mentünk" - folytatta az édesanya - "de végül megérkeztünk a férjemékhez, akik a határnál vártak ránk. A férjem végigizgulta azokat az órákat, amíg kint rekedt családja gyalogolt több száz ismeretlennel együtt."

 

Forrás: Bors



A család boldogsága azonban nem tartott sokáig, az édesanya másnap reggel rosszul lett, erős alhasi fájdalmak gyötörték, tudta, hogy nagy a baj.

 

"Meghalt a kisbabám. Nagyon fájt, bevittek Ófehértón a sürgősségire. A félelem, a stressz megölte a 12 hetes kicsikémet, ki kellett venni, sosem tarthatom már a kezemben" – mondta megtörten Tünde, aki azonban gyorsan azt is hozzátette: nem adják fel a reményt, hogy legyen harmadik gyermekük. Még ebben a nehéz helyzetben sem. "Ha megadja az Úr, mi elfogadjuk, és végtelenül hálásak leszünk érte" – zárta gondolatait az édesanya.

 

Borítókép: Bors

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában