Humánus

2022.03.01. 15:50

Lagzi Lajcsi befogadott egy menekülő családot

A zenész módos emberként régóta igyekszik segíteni a rászorulókon. A jelenlegi helyzet mellett sem mehetett el tétlenül és amint megcsörrent a telefonja, tudta, mit kell tennie.

Mindig is fontos volt a segítségnyújtás Galambos Lajos számára. A zenész nem is sejtette, hogy egy korábban megismert családnak egyszer hatalmas szüksége lesz rá - derül ki a Bors cikkéből.

 

"Egyszer csak megcsörrent a telefonom és mikor megláttam, hogy ők keresnek, már tudtam miért. Egy percig sem gondolkodtam azon, hogy segítek-e nekik" – kezdte Lajcsi, aki elmondta, hogy drámai és nehéz volt a család határon való átjutása, egyáltalán nem ment zökkenőmentesen.

 

"Az apuka már Magyarországon volt, felajánlottam, hogy a turnébuszommal menjen el a feleségéért és a két kisgyermekükért a határhoz, akik remegve várták, hogy biztonságban lehessenek" - mondta Lajcsi.

A hírre, hogy védtelen embereknek van segítségre szüksége, Lajcsi egyből reagált és elkezdte rendbe hozatni a birtokán található, használaton kívüli épületet.

 

"Hívtam vízvezeték-szerelőt és az egyik internet-szolgáltatót is, mindannyian azonnal jöttek, hogy a kis ház lakható legyen. Mindenki nagyon pozitívan és méltóságteljesen áll a kialakult helyzethez itthon" – mondta a zenész.

 

 

Forrás: Metropol

 

A család, miután megérkezett Magyarországra egy tatai apartmanba tudott beköltözni, de amint kész a zenész birtokán álló épület, átköltözhetnek. Ám Lajcsi nem elégszik meg annyival, hogy tetőt ad a menekült család feje fölé.

"Befogadni nagyon jó dolog, de abban is segíteni kell, hogy a mindennapjaik hasznosan és megfelelően teljenek, így természetesen a munkakeresésben is segítségükre vagyok. Mivel úgy tűnik, hogy ez a háborús helyzet nem múlik el egyhamar, előre kell gondolkodni"– tette hozzá.

 

A család gyermekei 8 és 12 évesek, ebben a korban nem jó, ha sokáig kiesnek az iskolai ritmusból. Lajcsi így arról is tájékozódott, hol tudnának a gyerekek megfelelő képzést kapni.

 

A zenész nem zárja ki, hogy más családnak is segítséget nyújtson, mint ahogy a Covid alatt is felajánlotta segítségét a „frontvonalban” dolgozó egészségügyi munkatársaknak.

Borítókép: Origo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában