Bulvár-celeb

2021.11.12. 12:40

Mesés kártérítés: 620 millió forintot ítélt meg a bíróság Tamásnak Amerikában

Munkahelyi balesetben sérült meg New Yorkban a rétsági származású Jónás Tamás, amerikai–magyar származású sztárügyvédei kétmillió dolláros kártérítési összeget harcoltak ki neki. Elárulta, mire költi a hatalmas összeget.

Forrás: nool.hu

A baleset még 2019 márciusában történt, a jogi eljárás azonban több mint két és fél éven át húzódott.

Tamás egy 50 emeletes felhőkarcoló építkezésén dolgozott Manhattan központjában, amikor a nem megfelelően rögzített létra kicsúszott alóla és a fiatalember négy métert zuhant. A balesetben megsérült a háta és a nyaka is, emiatt több műtéten esett át

az elmúlt két és fél évben, illetve fizikoterápiás kezelések során is túl van – írja a nool.hu.

Sztárügyvédek segítették a milliókhoz

Munkáltatója azt állította, hogy Tamásnak nem jár semmi, mert nem lett volna szabad dolgoznia abban az időben, mivel az munkaidőn túl volt.

Főnökei Tamást hibáztatták, az édesapját és négy másik munkatársukat is azonnal kirúgták az építkezésről.

A fiatalember és brigádja pedig lelkiismeretesen végezték munkájukat, rengeteget túlóráztak, sokszor éjszakába nyúlóan dolgoztak, így nem hagyta annyiban a dolgot.

A baleset másnapján felkereste az amerikai–magyar sztárügyvéd párost, Rónai Pétert és Holly Ostrov Rónait, hogy képviseljék őt az ügyben.

Mára a munkakapcsolat barátsággá fejlődött a New York-i ügyvédek és Tamás között, s mint fogalmaz, mind az eljárásban, mind a magánéletében és a gyógyulásában is rengeteget segítettek neki.

Ügyvédei a jogi eljárásban is segítettek neki és munkát is ajánlottak számára
Fotó: nool.hu / beküldött fotó

 

 

– Nagyon hálás vagyok nekik, és úgy érzem, nélkülük felépülnöm sem sikerült volna. Ők ketten igazi harcosok, igazi példaképek számomra – fogalmazott.

Mindamellett, hogy hatalmas, 2 millió dolláros (620 millió forintos) kártérítési összeget harcoltak ki neki, támogatják őt abban is, hogy januártól iskolába járhasson. Ha elvégzi a tíz hónapos képzést, akkor pedig felajánlották számára, hogy dolgozhat majd az ügyvédi irodának.

Megvalósulhat az amerikai álom

– Hiába az elnyert kártérítési összeg, nem fogok egy percre sem hátradőlni, kőkeményen szeretnék tanulni és bizonyítani ügyvéd barátaimnak is, hogy nemhiába vetették belém a bizalmukat.

Végtelenül örülök a lehetőségnek, így vagy úgy, de megvalósulni látszik az amerikai álom, ugyanakkor sajnos komoly árat kellett fizetnem érte

– fogalmazta meg érzéseit a nool.hu érdeklődésére Tamás.

Hozzátette, büszke lenne arra, ha barátai híres irodájának dolgozhatna a jövőben. Bár nagyon nehéz időszak áll mögötte, egy percre sem adta fel, mostanra pedig kilencvenszázalékosnak érzi gyógyulását. A hátával még gond van, folyamatosan jár fizikoterápiára, és ez a probléma már lehet, hogy élete végéig elkíséri majd.

– Nem vagyok már olyan, mint a balesetet megelőzően. Túl vagyok több műtéten, kaptam egy fémet a nyakamba, az emelés még nehezen megy, de bízom abban, hogy hamarosan akár újra sportolni is tudok majd. Ugyanakkor nagyon boldog vagyok, hogy a helyzethez képest ilyen szerencsésen megúsztam a balesetet, hisz akár le is bénulhattam volna

– mondta Tamás.

Szülőföldjét is támogatja az összegből

Némileg hasonló munkahelyi baleset történt 2018-ban Koncsek Dávid kézilabdázóval is: a fiatalember nyolc métert zuhant egy építkezésen, és sajnos le is bénult a baleset következtében. Jónás Tamás és az őt képviselő Ronai & Ronai ügyvédi iroda úgy tervezik, hogy egy komolyabb összeggel szeretnék támogatni a fiatalembert abban, hogy újra képes legyen járni.

Tamás és párja
Fotó: nool.hu / családi fotó

– A Bencsok Péter vezetésével működő Nógrád Tourist Egyesületet – amely többek között rászoruló családokon és árva gyerekeken segít – már évek óta támogatom a lehetőségeimhez mérten, most azonban módom nyílt komolyabb összeggel is segíteni nekik. Szeretnék minél többet visszaadni számukra abból a sok segítségből, mint amit én kaptam az elmúlt időszakban.

Megőrizték a családi fészküket Rétságon

Mielőtt Amerikába költözött, Tamás a balassagyarmati Szondi György Technikum és Szakképző Iskolába járt, ezt követően pedig itthon is az építőiparban dolgozott, valamint egy zöldség-gyümölcs kereskedésben.

2012-ben döntöttek úgy párjával, hogy Amerikába költöznek, 2015-ben pedig szülei és testvérei is követték őket és azóta is kint élnek.

– Rétsági családi házunkat megtartottuk, nemrégiben újíttatták fel a szüleim, ez a mi családi fészkünk, így mindig van hova hazatérni. Rétságon nőttem fel, számos barátom él ott máig, velük napi szintű kapcsolatban vagyok, és már nagyon szeretném őket személyesen is látni.

2012 óta Tamás nem volt itthon, de feltett szándéka jövő év elején hazalátogatni. Nagyon várja már, hogy kicsit újra itthon lehessen, hiába vannak a legközelebbi családtagjai a közelében, sok más rokon és barát várja itthon.

Tamás és testvérei, az egész család Amerikában él már
Fotó: nool.hu / családi fotó

Nehéz sorsú gyerekek karácsonyát tenné szebbé

Az elmúlt napokban több száz üzenetet és hívást kapott, s ha már így alakult, akkor most ezt az általa „öt perc hírnévnek” nevezett ismertséget arra szeretné használni, hogy minél többeknek segítsen.

– A gyerekek segítését mindig is szívügyemnek tekintettem, nagyon fontosnak tartom, hogy támogassam őket. 2012-ben a jobb élet reményében döntöttünk úgy a párommal, hogy szerencsét próbálunk New Yorkban, az első évek borzasztóan nehezek voltak, de mostanra már valóban megvan a reményünk a jobb életre.

A 36 éves fiatalember álmában sem gondolta volna, hogy ügyvédei ekkora, általa sosem látott összeget harcolnak ki számára, és szeretné meghozni a kedvet másoknak is a jótékonykodáshoz.

– Mindjárt itt a karácsony, és ha már csak egy olyan emberhez eljut a történetem, aki szintén tud segíteni, akkor a nehéz sorsú gyerekeknek Nógrád megyében talán egy kicsit szebb ünnepük lehet. A gyermekek azok, akik végképp nem tehetnek semmiről, fő célom őket támogatni.

Jónás Tamás az alábbiakkal zárta a beszélgetést: – Közelgő születésnapom apropóján arra szeretnék kérni mindenkit, hogy az én példámhoz hasonlóan, lehetőségeihez mérten próbáljon meg segíteni a rászorulóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!