végső nyugalom

2021.10.30. 09:29

Kiderült, mi volt Oszter Sándor utolsó kívánsága, elmondta a családjának

Oszter Sándor már évekkel ezelőtt pontosan kifejtette a családjának, mik a kívánságai arra az esetre, ha távozik erről a világról.

Fotós: Beliczay László

Mintha megérezte volna, hogy közeleg a vég: Oszter Sándor tavaly augusztusban már pontosan tudta, mik a kívánságai arra az esetre, ha távoznia kell erről a világról. A színész a családjával is megbeszélte a részleteket, akik így tisztában vannak a végakaratával.

„Sosem foglalkoztatott a halál gondolata. Könnyebb elfogadnom az elkerülhetetlent, mint görcsölni a jövőn. Az a mottóm, hogy ha csak egy hajszál választ is el attól a ponttól, hogy kirepülsz a világból, attól még a földön maradsz. De remélem, még egy kis ideig nem szakítják el odafönn azt a hajszálat. Szerintem a halál után egy teljesen más dimenzióban folytatjuk az életünket” – mondta el tavaly nyáron a Star magazinnak a Kossuth-díjas színész, aki akkor remélte, hogy van még ideje, de a biztonság kedvéért megbeszélte szeretteivel a részleteket.

A végakarata értelmében imádott vadászháza közelében akart nyugodni.

„Pontosan tudják, mi a kívánságom arra az esetre, ha elmennék. A Balatonon, Tihanyban töltöttem minden szabadságomat, a gyermekkorom oda köthető. Bár több ősöm is ott van eltemetve, nekem a Börzsöny lesz a végső nyughelyem. Negyven éve állt ott a vadászházam, mesés hely, el sem tudom képzelni, hogy máshol temessenek el.” – szemlézte a cikket a Ripost.

Borítókép: Oszter Sándor otthonában 2013-ban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!