megrázó részletek

2021.10.30. 12:34

A gyerekek végignézték az édesanyjuk halálát – zokogva nyilatkozott a mélykúti tragédiában meghalt nő anyósa

Végignézte édesanyja haláltusáját két gyermeke, illetve egyikük barátnője egy Mélykút mellett történt baleset után. Az édesapját és a nagymamáját a 12 éves Anna értesítette, miután a hatéves öccsét, Pétert és a vele egyidős Boglárkát kisegítette a járműből.

Fotós: Donka Ferenc

Kórházban ápolják azt a három gyermeket, akik részesei volt a csütörtök este történt balesetnek. Az 55-ös főúton Öregmajor és Mélykút között két személygépkocsi ütközött, amikor egy 67 éves pécsi férfi megkísérelt megelőzni egy traktort. A manővert az eddigiek szerint elhibázta, és frontálisan ütközött egy szabályosan haladó autóval, amelyet egy kétgyermekes édesanya vezetett. Mindkét sofőr belehalt az ütközésbe. A Bors elérte a két gyermekét, illetve az egyik barátnőjét szállító 42 éves Bernadett anyósát. Zsuzsa elcsukló hangon részletezte a tragédia körülményeit.

„A menyem lovagolni vitte Bácsalmásra a 12 éves Annát, a 6 éves Pétert, illetve Anna barátnőjét, Bogit. Az edzésen a másik nagymamájuk vigyázott a gyerekekre. A tervek szerint a program után jöttek volna haza Kiskunhalasra, de már nem érkeztek meg„ – zokogta a gyászoló asszony.

„Ezt soha nem fogjuk tudni feldolgozni. A gyerekek végignézték az édesanyjuk halálát. Anna, a kis hősöm az ütközés után kiszállt az autóból, és kisegítette a testvérét és a barátnőjét, majd ő telefonált az édesapjának, aki természetesen azonnal értesítette a mentőket” – mondta Zsuzsa.

Fotó: MTI / Donka Ferenc

A segítség perceken belül megérkezett. A tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsokból a vezetőket, de hiába adták őket azonnal át az orvosoknak, már egyikük életét sem sikerült megmenteni.

A család egyelőre kép­te­len elképzelni az életét Bernadett nélkül. Valószínűsítik, hogy a gyerekeknek pszichológus segítségére lesz szüksége, hogy feldolgozzák a tragédiát.

Az elhunyt családanya férje nem kívánt a lap kérdéseire válaszolni. Amikor telefonon elérték, éppen a kórházban volt a gyerekekkel.

Anna és Péter zúzódásokat szenvedett, Bogi viszont nyakmerevítőt is kapott. A járványhelyzet miatt először mindhármat a fertőzőrészlegre szállították, ahol Boglárka anyukája dolgozik – szemlézte a cikket a Ripost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!