Bulvár-celeb

2021.07.26. 10:50

Veszélyes lehet! Hatalmas medve bukkant fel egy tóparton Nógrádban

Minden bizonnyal egy fiatal medve lábnyomát rögzítették a nyírjesi tó partján pénteken.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Péntek hajnalban a nyírjesi 1-es számú tó partján egy friss vakondtúrásban maradt egy vélhetőleg fiatal medve lábnyoma – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere – írja a nool.hu.

Így néz ki egy medve lábnyoma
Fotó: Csach Gábor Facebook-oldala

 

Hozzátette: mint az köztudott, az innen 10-20 kilométerre lévő Csáb környéki erdőkben rendszeresen kameráznak medvéket, gyakori vendég a Mátra és a Börzsöny erdeiben is. Először 2013-ban, legutóbb egy éve észleltek a környéken medvét.

A polgármester hangsúlyozta:

egyedül sose járjunk erdőben, lehetőleg társaságban, zajt keltve járjunk, mindig a forgalmasabb gyalogutakon. A vadon sátorozást lehetőleg medve járta erdőben mellőzzük.

Az elmúlt időszakban folyamatosak a medveészlelések Nógrád megyében. Erdőkövesd határában a Sütő-völgyben medve lábnyomaira bukkantak május végén, de korábban írt arról is a Nógrád megyei hírportál, hogy egy víztározónál pecázó horgászok láttak medvét, előtte pedig egy anyamedvét és bocsát vélték látni Alsópetény határában, a Prónay-kilátó környékén. Bátonyterenye környékén pedig már folyamatossá váltak a medveészlelések.

A napokban Pest megyében is felbukkant a medve. Isaszegen látták.

A család és az ismerősök megpróbálták meggyőzni Lászlót arról, hogy egy nagytestű kutyát látott, vadász ismerőse pedig csak jót nevetett rajta – írja a Bors.

– A vadász ismerősöm ezután viszont azt mondta, hogy valójában a Börzsöny közel van, alig 70 kilométerre, ezért kiküldte az ismerőseit nyomok után kutatni, de nem találtak. Annyiba is hagytam a dolgot – mosolygott. A napokban viszont, amikor bejárta az internetet az isaszegi medve fotója, rájött: végig igaza volt!

Azt mondja, brutális méretű az állat, 2,5 méter magas lehet.

A macit a Duna–Ipoly Nemzeti Park munkatársai tudták lefényképezni egy búzatáblában.

Fotó: Duna–Ipoly Nemzeti Park

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában