Bulvár-celeb

2021.03.25. 13:28

Sugárveszély! Radioaktív kövek érkeztek postán egy Fejér megyei településre

A megyei hírportál, a feol.hu szerint egy pázmándi férfi rendelt két ásványt Olaszországból, gyanús sugárzás miatt azonban a posta megállította a csomagot.

20210325 Radioaktív köveket kerese a TEK és a Katasztrófavédelem, Pázmánd. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Forrás: Pesti Tamás Fejér Megyei Hírlap

Fotó:

Tűzoltók érkeztek csütörtökön délelőtt Pázmándra, hogy segítséget nyújtsanak a rendőrségnek, miután a Fejér megyei településen radioaktív anyagot találtak.

Fotó: Pesti Tamás Fejér Megyei Hírlap

 

A feol.hu adott elsőként hírt arról, hogy a településen megkezdték a vizsgálatot és Sárbogárdról a helyszínre érkezett egy laborautó is, hogy az ilyenkor szükséges elemzéseket elvégezze. Az ott élőket, addig biztonságos távolságba helyezték.

A portál azt írja, hogy a Készenléti Rendőrség és a Katasztrófavédelem együtt dolgozik az ügyön, amelyről úgy szereztek tudomást, hogy egy hobbi szintű ásványgyűjtő köveket kapott a postán keresztül, amikért el is ment. A postán a radioaktív jelző bejelzett a csomagra.

A sárbogárdi mozgó labor emberei normális értékű háttérsugárzást mértek a köveken, információk szerint a Készenléti Rendőrség kíséretében, ezekben a pillanatokban indul el a szállítmány Budapestre, ahol további vizsgálatokat hajtanak végre a köveken.

Annak a háznak a tulajdonosa, ahol intézkedés történt Pázmándon, azt mondta a feol.hu-nak, hogy

körülbelül negyven nappal ezelőtt rendelt Olaszországból kettő darab kalcit ásványt, amelyek azonban nem érkeztek meg hozzá. Úgy tudja, a posta megállította a csomagot, mert sugárveszélyt jelzett.

Hozzá már nem jutott el az áru. Vélhetően a posta értesítette a rendőrséget, ezért szálltak ki hozzá. A nyomozók átnézték az egészet házat, de nem találtak és nem is vittek el semmit.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen radioaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást.

A településen a helyszíni intézkedések még tartanak, mivel azonban egészség- és környezetkárosodás veszélye nem állt fenn, további lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában